ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Før inkalen

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Seriel rækkefølge Inkalen »
 
 

Før Inkalen.jpg

Inkal sagaen 1
Forfatter: Alexandro Jodorowsky
Tegner: Zoran Janjetov
Oversætter: Ole Steen Hansen
Originaltitel: Avant l'Incal
Originaludgave: 1998: Les Humanoïdes Associés

Danske udgaver:

Serien omhandler John Difools ungdom, og tiden der leder op til handlingen i Inkalen. Blev annonceret under titlen "Efter".

På dansk er Før inkalen kun udkommet som en samleudgave. I Frankrig er den udkommet som seks album i serien Avant l'Incal., og som en samleudgave. I USA valgte man, som det er tradition i USA, først at udgive hele historien i det mindre comic book format og med kun 32 sider i hver, for senere at udgive hele serien i en samleudgave.

Indhold

  1. Farvel, far (Avant l'Incal)
  2. Privat dedektiv af klasse R (Détective privé de classe "R")
  3. Croot (Croot)
  4. Anarkopsykopater (Anarco psychotiques)
  5. Visky, SPV og substitutludere (Ouisky, spv et homéoputes)
  6. Selvmords Allé (Suicide allée)

Forlagets beskrivelse

"Før Inkalen" er skrevet af Jodorowsky og tegnet af Janjetov. Det er historien om, hvordan John Difool fik sin detektiv R-licens og en beskrivelse af hans noget aparte barndom. Den ligger sig i sagens natur tæt op af den klassiske "Inkalen" og fungerer som en forhistorie. Jodorowsky er vanen tro en skarp samfundssatiriker, og læseren får et dybere indblik i den syge verden, som John Difool lever i. John Difools mor er narkoluder (Jodorowsky har en sær forkærlighed for denne branche) og hans far, selvfølgelig fristes man til at sige, en elendig kriminel, hvis bidrag til menneskeheden er en falsk glorie, som ikke engang fungerer optimalt.

Franske forsider

Amerikanske forsider