ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Joakim von And i dværgindianernes land

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Hund og Hund imellem – 101 Dalmatinere Seriel rækkefølge Tilbage til fortiden »
 
 

Walt disneys klassikere 30.jpg

Walt Disney's Klassikere  
Forfatter: Carl Barks
Tegner: Carl Barks
Originaltitel: Land of the Pygmy Indians
Originaludgave: 1957

Danske udgaver:

Indhold

Am. titel: Land of the Pygmy Indians, skrevet og tegnet af Carl Barks, 1957.
Am. titel The Cube, skrevet af Vic Lockman, tegnet af Carl Barks, 1960.

Resumé

Onkel Joakim er godt træt af forureningen i Andeby (selvom det meste af den kommer fra hans egne fabrikker), og derfor beslutter han sig for at opkøbe noget uberørt land langt væk fra byen os og larm. Med Anders og ungerne som rejsekammerater tager han af sted. Men han plages af mulighederne for at udvinde alle de mineraler, den uberørte jord gemmer på, og området er heller ikke helt så ubeboet som han havde håbet...

Trivia

  • Hæftet har undertitlen -en klassisk historie fra 1961! Årstallet refererer dog ikke til hvornår den oprindeligt er tegnet, men til første gang historien blev trykt i Danmark (Anders And-bladet, december 1961).

Andre udgaver og fortsættelse

Historien har været udgivet nogle gange, bl.a. i Tillæg til Anders And & Co. nr. 15, 2001, hvor den er sammen med Don Rosas fortsættelse Gensyn med dværgindianerne.

I USA har Gemstone startet serien The Barks/Rosa Collection, hvor en Barks-historie bliver opfulgt af en Rosa-historie, og de startede - ikke så mærkeligt - med dværgindianerne.