ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Mike

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Nr. 2, 1984

Mike var et blad der fra 1983-1990 blev udgivet af Sparekassen SDS. I samarbejde med et (sandsynligvis tysk) marketingsselskab udgav man 6 gange om året et hæfte med tegneserier, brevkasser og tegnekonkurrence som sparekassens unge kunder fik. For at få bladet skulle man have en såkaldt Jeans-konto (med et medlemskort af samme struktur som cowboybukser). Ved siden af selve bladet fandtes der også plakater og klistermærker med figurerne fra bladet.

Hovedserien i bladet var Mike Hamstersen, en hamster, som i starten af bladets levetid altid gik og dovnede derhjemme for lommepenge han fik af sin far - og så blev foreslået at tage det ene eller andet arbejde. Senere blev det længere (og mere spændende) serier med Mike og hans ven professor Karl Spinke, hvor de tog ud på rejser i både verden og tiden - fangede falskmøntnere osv. I 1988 forelskede Mike sig så i pigen Tina, og sammen med Karl Spinke tager de i 1989 på en spændende tur til Himalaya på jagt efter yetier.

De efter alt at dømme faste tegnere på denne serie er Busch og Beinhorn.

Den ene biserie var Grådige Gert Ulv - en temmelig tydelig parafrase over Store Stygge Ulv fra Andeby-universet, men med en del selvstændige karakteristiska. Gert har f. eks. været inde og sidde nogle gange - har en onkel ved navn Wolfman og en småkriminel far. Gerts bedste ven (hvis det da er ordet) er Åge Grævling, som altid bliver rasende på Gert.

En af de fremtrædende tegnere på denne serie var Jan Gulbransson, også kendt for sine Andeby-serier, se I.N.D.U.C.K.S.

Den anden biserie var Lille Ohm - tegneserien for lyse hoveder, om en lille elpære (igen er der Andeby-referencer der ikke fornægter sig) der har forskellige venner: Leksikon, Sofagruppe, Tim Tyrolerhat, Postkassen og en sur nabofamilie som er skraldespande.

Bladet gik ind i december 1990, efter at Unibank i løbet af foråret havde fusioneret bl.a. SDS og Privatbanken. Deres tilbud til børnene herefter var sparesælen Luffe.

Hæfter i serien

(Her følger en oversigt over de fleste numre af bladet)