ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Neil Gaiman

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Neil Gaiman.jpg
Neil Gaiman
Født:

10. november 1960

Neil Gaiman, engelsk forfatter til både bøger og tegneserier.

Gaiman slog først sit navn fast med serien Sandman, omhandlende drømmenes gud Morpheus. Gaiman regnes blandt en af fædrene til DC's Vertigo-linje. Kombinationen af klassiske referencer til DC-universet, kombineret med en avanceret og kompleks historie med overnaturlige elementer, gjorde Gaiman til stilskaber for den type af historier, Vertigo blev kendt for.

I Sandman har han blandt andet direkte referencer til de to gyserserier fra DC, House of Mystery og House of Secrets, der som titlen henviser til, er to huse der bebos af to personificeringer af de bibelske brødre Kain og Abel.

Gaimans seneste arbejder omfatter blandt andet en ny udgave af "Eternals" i syv hæfter. Serien blev oprindeligt skabt af den navnkundige Jack Kirby, men har altid fristet en lidt perifer tilværelse i forhold til resten af Marvels etablerede univers. Med Gaimans udgave af Eternals reetableres de i Marvels univers. G. Floy Studio har annonceret at ville udgive Gaimans udgave på dansk.

For Marvel har Gaiman desuden lavet serien 1602 som flytter de kendte Marvel-figurer tilbage i tiden og placerer dem i datidens England og deres amerikanske kolonier. Marvel har siden videreudviklet 1602 uden Gaimans medvirken.

Neil Gaiman er meget engageret i spørgsmålet omkring ytringsfrihed. Han har således flere gange promoveret Comic Book Legal Defense Fund og udtalt sig omkring ømtålelige emner som Muhammed-tegningerne.

Bøger

I de senere år har Gaiman været meget engageret i at skrive skønlitterære bøger. Flere af hans historier er filmatiseret eller på vej til at blive det, blandt andet "Coraline", der også er lavet som tegneserie.

Gaiman har som forfatter arbejdet sammen med Terry Pratchett om bogen "Good Omens".

Musik

En række musikere har ladet sig inspirere af Neil Gaiman, hvilket har resulteret i en CD med sange med relation til Gaimans univers.

Gaiman har desuden arbejdet sammen med blandt andet Alice Cooper, som han leverede en historie til i forbindelse med albummet "The Last Temptation".

Online

Neil Gaiman er flittig bruger af diverse online medier. Hans hjemmeside indeholder en blog som ofte opdateres. På Twitter kan man følge ham løbende igennem dagen.

Eksterne links