ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Orson Scott Card

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Amerikansk science fiction-forfatter. Card er som forfatter mest kendt for bog-serien "Enders game". I nyere tid har han fungeret som forfatter på Ultimate Iron Man for Marvel Comics. Efter den indledende succes med Ultimate Iron Man besluttede Marvel at udgive en tegneserie baseret på "Enders game". Serien begyndte at udkomme i efteråret 2008.

Politiske og religiøse holdninger

Orson Scott Card er en mand med meget markante holdninger til en række emner.

At Card er forfatter på Ultimate Iron Man kan virke lidt paradoksalt da Iron Man figuren er en erklæret kapitalist med stærke bindinger til militær og våbenindustri, mens Card selv er erklæret demokrat som går ind for strammere våbenlovgivning og som stiller sig kritisk til kapitalisme med frie markedskræfter.

Orson Scott Card nedstammer ifølge sin egen biografi fra nogen af grundlæggerne af kolonien af mormoner i staten Washington hvor han er født. Card var i 1970'erne missionær i Brasilien for mormon-kirken, ligesom han også har været redaktør af kirkens officielle blad The Ensign. På baggrund af sin religiøse overbevisning har han også meget markante holdninger til for eksempel homoseksuelles rettigheder.

Eksterne links