ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Iron Man (Ultimate)

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
(Omdirigeret fra Ultimate Iron Man)
Skift til:navigering, søgning
Ultimate Iron Man
Ultimate ironman.jpg
Fra Ultimate Iron Man #1
Virkeligt navn:

Antonio "Tony" Stark

Tilknytning:

Ultimates

Evner:
 • Usædvanlig høj begavelse
 • Forhøjet regenereringsevne
 • Opfundet ultimative kampdragter
Udgivelse
Udgiver:

Marvel Comics

Dansk udgiver:

Egmont Serieforlaget, G. Floy Studio

Debut:

Ultimate Marvel Team-Up #4, 2001

Dansk debut:

Ultimates 2003

Skabere:

Orson Scott Card & Andy Kubert

Ultimate Iron Man er en superhelt i Marvels Ultimate univers.
Det er svært at sætte en egentlig skaber på Ultimate Iron Man. Men æren for at udforme Ultimate Iron Man må gå til Orson Scott Card og Andy Kubert, som har skrevet hans oprindelse i miniserien Ultimate Iron Man, som også er udkommet på dansk under navnet Ultimate Iron Man - Oprindelsen udgivet af G. Floy Studio.

Barndom

Antonio "Tony" Stark er søn af Howard Stark og Maria Cerrera. Howard er grundlægger af Stark Forsvarsselskab, og Maria Cerrera er biolog. De mødte hinanden da Howard ansatte hende på et specielt projekt omhandlende en form for biologisk kropspanser. Marias opgave var at forhindre kropspanseret i at spise bæreren!

Under deres forskning forelsker Howard og Maria sig, og der går ikke længe før de venter barn sammen. Men kort tid efter kommer Maria ud for en skæbnesvanger ulykke under et af sine forsøg. Hun bliver smittet med en virus, der gør det muligt at regenerere kropsdele og derved overleve at have kropspanseret på. Virusen viser sig dog at have den bivirkning, at hjernen regenererer uafbrudt, hvilket gør den til sidst vil vokse sig for stor til hovedet. Lige inden fødslen går i gang, dør Maria faktisk, men Howard holder hende kunstigt i live så Tony overlever. Viruset får dog en markant indvirkning på Tony anatomi: hele hans krop fungerer som én stor hjerne, og han er i stand til at regenerere.

I de første år af Tonys liv er han og hans far på konstant flugt fra Zebediah Stane. Stane havde overtaget Stark Forsvarsselskab efter, at Howard blev skilt fra sin første kone Loni for at blive gift med Maria. Men det lykkes Howard at snyde Zebediah for kropspanseret, som han virkelig gerne vil have fat i.

Da Tony går på Bretonne Akamiet (7. - 12. klasse) får Stane næsten ramt på ham, da han får en flok bøller til at torturere Tony, så han er døden nær, under dække af at det skulle ligne alvorlige drengestreger. Howard finder straks mistanke til overfaldet og får flyttet Tony, hans nye venner James Rhodes og Nifara til Baxter Building. I Baxter-bygningen går Zebediah og Loni Stanes søn, Obadiah, også. Han og Tony kommer hurtig på nakken af hinanden, og hadet vokser voldsomt da Obadiah får to andre studerende børn til at hoppe ud over Baxter-bygningen, så det ligner et selvmord.

Mens Tony er under opholdet i Baxter-bygningen, bliver Zebediah grusomt myrdet. Howard bliver uskyldigt mistænkt på baggrund af beviser, plantet af Obadiah. Det er også under dette ophold, at Tony for første gang får et glas champagne ved en fest. Alkoholen påvirker ham voldsomt på grund af hans forstørrede hjerne. Senere i sit liv fortæller han Fury, at under sin beruselse var det første gang, han ikke længere følte sin ellers kronisk smerte.

Stark Industri skaber senere en falsk baggrundshistorie for at sløre Iron-Mans sande baggrund fra offentligheden.

Et liv med kampdragter

Tony trak ikke vejret i mange sekunder før, at han blev iført sin første dragt. For på grund af sin kropsanatomi føles enhver berøring selv den atmosfæriske som en tredjegradsforbrænding, så Howard indsvøber ham i hans kropspanser, som så beskytter Tony. Som fireårig beslutter Tony sig til at udvikle kropspanseret, fordi det for nemt kan fjernes. Under opholdet på Bretonne Akamiet starter Tony på sin første kampdragt, som han videreudvikler i Baxter-bygningen, men den er stadig meget stor og klodset, da han får brug for den under et terroristangreb på Baxter-bygningen. Det lykkes ham at stoppe dem, men det koster ham hans dragt, som bliver sprængt i luften på grund af Tonys manglende erfaring med forbryderbekæmpelse. Senere opfinder Tony et væld af kampdragter, men den mest kendte og brugte er den han første gang iførte sig, da han bliver medlem af Ultimates.

Et flamboyant liv med død og pine

Selvom Tony lever et liv i luksus, som den multimillionær og playboy han er, og selvom han hænger ud med de rige og berømte - især de rige og berømte kvinder (Cameron Diaz, Shannon Elizabeth) - så har han også sine djævle at slås med. Han er alkoholiker og tager gerne et glas vodka til morgenmad. Hans alkoholmisbrug udspringer af, at han er ekstra modtagelig overfor alkohol som resultat af sin specielle anatomi, der giver ham kroniske smerter, som han forsøger at stilne med alkohol. Men på trods af sin ellers så smarte og selvsikre fremtoning, er Tony en følsom og til tider usikker person. Han har et par gange smidt håndklædet i ringen, når han har følt at tingene har været for voldsomme at håndtere, men han har altid overvundet sin følelse af utilstrækkelighed - enten ved egen eller andres hjælp.

At han er født romantiker, kommer til udtryk da han og Natasha Romanova finder sammen i en kort periode. Men hans hjernesvulst må dog være den værste djævel i Tonys liv, for til dags dato er der ikke fundet nogen løsning på hans livstruende omstændighed.

De onde

De fleste skurke Iron Man har nedlagt, har været sammen med Ultimates. (Se Ultimates)
Derudover kan nævnes Obadiah Stane og Rhino.

Optrædener

Titler i fed skrift er udgivet på dansk
 • Ultimate Iron Man #1-5
 • The Ultimates #1 (4)-13
 • The Ultimates 2 #1-13
 • Ultimates Annual #1-2
 • Ultimate Vision #1
 • Ultimate Extinction #3-5
 • Ultimate Secret #2-4
 • Ultimate War #1-4
 • Ultimate Wolverine vs. Hulk #2
 • Ultimate Spider-Man #28, #70, #77, #90 og #105
 • Ultimate Marvel Team-Up #0 og #4-5
 • Ultimate Six #1-7
 • Ultimate Fantastic Four #21 og #32
 • Ultimate Power #2-7
 • Ultimate Adventures #3-4

Eksterne links