ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Peter Madsen

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Peter Madsen.jpg
Peter Madsen
Født:

12. maj 1958 i Århus

Peter Madsen signatur.jpg

Dansk tegneserieskaber. Peter Madsen er en af de mest kendte tegneserieskabere herhjemme, hovedsageligt på grund af serien Valhalla. Han har modtaget flere priser for sine arbejder, der også er oversat til adskillige sprog: svensk, norsk, islandsk, færøsk, finsk, tysk, fransk, hollandsk og endda indonesisk!

Baggrund

Peter Madsens karriere begyndte tidligt - allerede i 1973 på en tegneseriefestival i København blev hans arbejde bemærket af Interpresse, hvilket resulterede i, at han kom til at tegne forsiderne til Splint & Co.-albummene Arvestriden, Næsehornets hemmelighed, I Murænens gab og Kvik i knibe fra 1975-1976.

På opfordring af Henning Kure gik Peter så i gang med at tegne Valhalla, hvoraf første bind udkom i 1979 og andet bind i 1980. Fra 1980 til 1984 var Peters hovedbeskæftigelse at studere medicin, mens der blev tid til at tegne endnu ét Valhalla-album. Under arbejdet med tegnefilmen Valhalla, som Peter instruerede og tegnede, og som historierne i album 4 og 5 er baseret på, besluttede Peter at opgive studiet og hellige sig arbejdet som tegner.

Sideløbende med arbejdet på Valhalla begyndte han at arbejde med andre historier, og fortællingen Menneskesønnen, et 136-siders album om de fire evangelier i det nye testamente, udkom i 1995. Dette var en ny albumform for Peter Madsen, i en langt mere alvorlig tone, både i fortælleform og tegnestil. Også Menneskesønnen har fået flere priser, herunder som bedste farvelagte tegneserie i 1995.

Peter fortsatte med bibelske fortællinger i flot malerisk stil med Historien om Job i 1999. Derudover har han lavet utallige illustrationsopgaver, illustreret børnebøger, plakater, vægmalerier, ja tilmed tegnet danske frimærker.

Efter færdiggørelsen af serien Valhalla i 2009 illustrerer Peter billedbogserien Troldeliv til tekst af hans kone Sissel Bøe.

Peter var gæst ved Raptus - Bergen Internationale Tegneseriefestival i 2009.

Produktion

Serier

Enkeltudgaver

Korte historier

Undervisningsmateriale

Priser og nomineringer

Eksterne links