ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

I Murænens gab

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Soucoupes volantes Splint & Co.-historie nr. 43 Kvik kører quick »
« Kvik i knibe Splint & Co. (kronologisk) nr. 9 Operation "Stilhed" »
« Buddhas fange Splint & Co. (1. danske serie) nr. 6 Arvestriden »
« Lucky Luke: Dommeren Albumklubben Comics nr. 6 Lucky Luke: Vejen til Oklahoma »
 

I murænens gab.jpg

Splint & Co.  
Forfatter: André Franquin
Tegner: André Franquin
Oversætter: Freddy Milton
Originaltitel: Le Repaire de la Murène
Originaludgave: 1957: Dupuis

Danske albumudgaver:

Danske bogudgaver:

Resumé

Den rige skibsejer Xenophon Hamadryas udskriver en konkurrence om, hvem der kan bygge et undervandsfartøj der kan operere på mere end 200 meters dybde, og udføre et arbejde i denne dybde uden fare for dykkeren. Splint, Kvik og grev Champignac tilmelder sig konkurrencen, men arbejdet er plaget af en række uheld der grænser til sabotage. Snart går det op for dem, at der er nogen der ikke ønsker at ubåden bliver færdig. Dette bliver starten på et intenst eventyr under havets overflade.

Bagsidetekst, 2. oplag

Vand er jo det farlige havdyr murænens rette element. I denne historie skal Splint og hans venner bekæmpe en "muræne" - det er ganske vist et menneske, men under vandet er han lige så farlig som sin navnebror. Splint og Kvik bliver dog hjulpet på vej af grev Champignacs dykkerudstyr, men netop som jagten på murænen skal sætte ind forsvinder spirillen under vandet. Er det kære dyr druknet?...

Originaludgave m.m.

Danske udgaver

Trivia

  • I dette album møder vi for første gang skurken John Helena, der også er med i historierne Havmysteriet og Virus. Greven af Champignac opfinder desuden sin berømte dykkerboble, hvilken der er en uddybende forklaring af sidst i albummet, og vi erfarer endnu engang at spirillen er et særdeles bemærkelsesværdigt dyr med mange evner.
  • 1. udgave, 1. oplag er med Franquins originale forside. 2. og 3. oplag samt albumklub-udgaven er med forside af Peter Madsen. 3. udgave fra Carlsen Comics har igen ny forside, nu med en tegning af Franquin fra historien inde i albummet.

Forsider

2. og 3. oplag af 1. udgave har nøjagtig ens forsider.