ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Pigen fra æreslegionen

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Pigen fra æreslegionen.jpg

 
Forfatter: Pierre Christin
Tegner: Annie Goetzinger
Oversætter: Ole Steen Hansen
Originaltitel: La demoiselle de la légion d'honneur
Originaludgave: 1980: Dargaud

Danske udgaver:

Indhold

I jeg-form fortæller kvinden Aline om sit liv. Som barn mister hun sine forældre og bliver opdraget på en kostskole for børn, hvis forældre er døde i kamp for fædrelandet Frankrig. Da hun bliver voksen, bliver hendes liv styret af de mænd, der kommer ind i hendes liv. Herigennem oplever hun Frankrigs sidste forsøg på at bevare magten i kolonierne i Afrika, Cuba efter revolutionen, Argentina under Peron, Hollywood i 60'erne, ungdomsoprøret i Paris - hendes historie bliver en samtidshistorie.

Gennem det hele lader hun sig styre af de mennesker, der omgiver hende. Livet er noget, der sker for hende, ikke noget hun selv aktivt styrer. Det sker først til sidst i en drejning, der til gengæld ikke virker helt troværdig.

Tegningerne er smukke på en lidt glansbilledagtig måde, selv når de afbilleder forfærdelige menneskelige lidelser. De ligner Aline derved, at de også er lidt på afstand af det hele. På den måde går tekst og billeder op i en helhed.

Forsider