ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Portal:Illustrerede Klassikere

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Illustrerede-Klassikere-logo2.png

Portal:Illustrerede Klassikere

ComicWikis genre Illustrerede Klassikere indeholder fortrinsvis hæfter der gengiver mere eller mindre klassiske litterære værker i serieform.

Genrebeskrivelse

Genren har sin oprindelse i USA, hvor serien Classic Comics startede i oktober 1941. Efter 34 numre skiftede serien navn i 1947 til det mere velkendte Classics Illustrated. Frem til 1962 blev der udgivet 169 ordinære hæfter og omkring 16 særhæfter i serien.
I Danmark tog Forlaget I.K. A/S (senere Williams Forlag) serien op i 1955. Frem til 1976 udkom 227 ordinære hæfter og 12 udvidede ekstrahæfter i serien. To af hæfterne i den danske serie var ikke oversatte amerikanske hæfter. Det drejer sig om nr. 157 Rolf Krakes og hans kæmpers saga og nr. 194 Gøngehøvdingen.

Kategorier
Udenlandske serier
Danske serier
Illustrerede Klassikere 001.jpg Illustrerede Klassikere (Williams Forlag)
Fra 1955 og frem til 1976 udgav Forlaget I.K. A/S, senere Williams Forlag, 227 ordinære hæfter og 12 udvidede ekstrahæfter i serien Illustrerede Klassikere.
Eventyrserien 001 1.jpg Eventyrserien
Fra 1957 og frem til 1967 udgav Forlaget I.K. A/S (senere Williams Forlag) 132 hæfter i Eventyrserien. Serien gengiver mere eller mindre kendte eventyr i serieform.
Stjerneklassiker 01.jpg Stjerneklassiker
65 af hæfterne i serien Illustrerede Klassikere blev fra 1969 til 1974 genudgivet som Stjerneklassiker med rygtekst og trykt på tykkere papir, dog af en dårlig kvalitet.
Mine klassikere 1.jpg Mine Klassikere
Mine Klassikere (Pendulum Illustrated Classics) udkom kun med ét nummer på dansk i 1978, Den usynlige mand af H.G. Wells.
De tre musketerer Interpresse.jpg Illustrerede Klassikere (Interpresse)
Forlaget Interpresse gjorde i 1979 et forsøg med en serie af illustrerede klassikere. Der udkom 4 hæfter på dansk, og alle hæfterne kunne også købes i et samlealbum.
Klassiske fortællinger 1.jpg Klassiske fortællinger
Klassiske fortællinger er en række klassiske romaner i tegneserieform i stil med Illustrerede Klassikere. Der udkom 6 hæfter på dansk fra forlaget Interpresse i perioden 1979-80, og alle hæfterne kunne også købes i et samlealbum.
Illustrerede Klassikere bog 01a.jpg Illustrerede Klassikere bøger
Indbundne bøger, udgivet 2006-08 af Egmont Serieforlaget. Hver bog indeholder fire hæfter fra bladserien Illustrerede Klassikere. Bogserien er på i alt 12 bind. Bøgerne i serien indeholder tro kopier af fire af de oprindelige blade, inklusiv forsider og populærfaglige artikler.
Den hemmelighedsfulde ø.jpg Jules Verne af Caprioli
Italieneren Franco Caprioli tegnede fire tegneserieadaptioner af Jules Vernes klassiske fortællinger. Caprioli døde under udarbejdelsen af det sidste album, der er færdigtegnet af Gino d'Antonio.
Jorden rundt i 80 dage Ramon de la Fuente.jpg Jules Verne af Fuente
Spanieren Ramón de la Fuente tegnede også nogle tegneserieadaptioner af Jules Vernes klassiske fortællinger.