ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Porten til Østen

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Den lumske læge Seriel rækkefølge Uhyret fra Tågesøen »
 
 

Gammelpot 04.jpg

Gammelpot 4
Forfatter: Thom Roep
Tegner: Piet Wijn
Originaltitel: De poort naar oost
Originaludgave: 1978: Oberon

Danske udgaver:

1. udgave er oversat af Tore Bahnson, 2. udgave er oversat af Edith Månsson.

2. udgave fra Cobolt indeholder, foruden historien, også en 4 siders artikel Gammelpot bliver vist nye veje og sprænger rammerne - "Vejen vil blive vist dig".

Forlagets beskrivelse

Gammelpot drømmer om et solrigt og varmt sted, men er nødt til at søge ly for regn og blæst i et mørkt, skummelt og tilsyneladende ubeboet hus i skoven. Det bliver ikke mindre uhyggeligt, da den venlige vandringsmand finder indkapslede lille-putmennesker i små flasker – og et skræppende, flyvende væsen og en vaskeægte heks sætter ham for alvor i en dødsensfarlig knibe.

Men Gammelpot ender faktisk et solrigt og varmt sted – en øde og gold ørken, hvor han først bliver taget til fange af en slavehandler og mister sin vadsæk – og derefter begynder at se syner! Heldigvis er han ikke helt alene i den brændende hede.

Porten til Østen er første del af Element-kvartetten: "Hvor vindene samles og elementerne blandes – dér finder du vejene til verdens fire hjørner: Porten til Østen, Skakten til Norden, Broen til Vesten og den sø, der fører mod Syden!"

Forsider

Anmeldelser