ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Uhyret fra Tågesøen

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Porten til Østen Seriel rækkefølge Skakten til Nordpolen »
 
 

Gammelpot 05 3.jpg

Gammelpot 5
Forfatter: Thom Roep
Tegner: Piet Wijn
Originaltitel: Het monster van het mistmeer
Originaludgave: 1979: Oberon

Danske udgaver:

1. udgave er oversat af Claus Jørgensen. Albumtitlen på disse udgaver var Gammelpot og tågemonstret.

2. udgave er oversat af Edith Månsson og indeholder, foruden historien, også en 6 siders artikel 'Vejen viser sig altid selv'.

Bagsidens resumé

På en fredfyldt vandring mod en lille landsby møder Gammelpot et mystisk og uhyggeligt væsen, der lader til at kende Gammelpot bedre end han kan forstå. Da han prøver at få en forklaring på fænomenet hos de opskræmte landsbyboere opdager han, at han er nødt til at løse Tågesøens hemmelighed.

Forlaget Cobolts beskrivelse

Under en fredelig vandringstur i bjergene må Gammelpot søge tilflugt i en landsby i en tåget dal, da mørket falder på. Under den farlige nedstigning til dalen møder han et uhyggeligt væsen, der synes at kende ham, men som skynder sig at flygte.

I landsbyen hersker frygt og rædsel, for landsbyboerne hører forfærdelige brøl fra en gammel slotsruin, der ligger på en ø ude i den tågede sø ved landsbyens bred. En gammel skrøne fortæller, at der bor et uhyre i søen, og nu er folk overbevist om, at djævelske ånder har jaget det op fra dybet for at få magt over dem.

Gammelpot tror ikke på den slags, men pludselig står han ansigt til ansigt med et gevaldigt uhyre ...

Forsider

Anmeldelser