ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Porten til helvede

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Ulvens hule Seriel rækkefølge Operation Thor »
 
 

Porten til helvede.jpg

Lefranc 5
Forfatter: Jacques Martin
Tegner: Gilles Chaillet
Oversætter: Ole Steen Hansen
Originaltitel: Les portes de l'enfer
Originaludgave: 1978: Casterman

Danske udgaver:

Resumé

Lefranc og hans spejderven JeanJean er taget op i bjergene for at flyve en tur og se solopgangen sammen. De når op at flyve, men kun for straks at styrte ned igen under mystiske omstændigheder.

De styrter ned på et stort fladt bjerg, hvor de straks efter bliver gennet ind i en lille hytte af en gammel hyrdinde og hendes niece. Hyrdinden skynder på JeanJean og Lefranc, med advarsler om at det snart bliver farligt at være ude. Rigtig nok, mystiske røgsøjler dækker himlen, og snart er den nærliggende dal dækket af kogende tyk røg.

Det viser sig snart at den gamle hyrdinde besidder særlige egenskaber, og det bliver nu op til Lefranc at finde ud af hvad der faktisk foregår.

Om albummet

Porten til helvede er interessant fordi den historiemæssigt lægger stor afstand til de tidligere album i serien. Hvor de tidligere historier har været meget funderet i videnskab og traditionelle krimi-historier, tager Porten til helvede pludselig fat i religiøse koncepter som himmel, helvede, satan, dæmoner og hekse. Om end slutningen forklarer en del af den mystik der omgiver begivenhederne i historien ud fra et videnskabeligt synspunkt, bliver en stor del af mysticismen omkring heksekunster lagt hen i det uforklarede.

Endelig er Porten til helvede markant mere voldelig end de tidligere Lefranc album, idet man - meget grafisk - ser en ridder blive brændt levende på et bål.

Alt i alt må man dog stadig klassificere albummet blandt de bedste i serien Lefranc.

Trivia

  • Dette er det andet Lefranc-album, hvor skurken Axel Borg ikke optræder.