ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Sin City

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Sin City vignet.jpg

Sin City logo 2.jpg

Sin City er titlen på en serie af den amerikanske tegneserieskaber Frank Miller. Den første historie dukkede oprindeligt op i Dark Horse Presents Fifth Anniversary Special i april 1991, og fortsatte i Dark Horse Presents nr. 51 til 62 fra maj 1991 til juni 1992, under titlen Sin City. Det blev i første omgang til en føljeton i tretten dele. Flere andre historier af forskellige længder har siden fulgt. Alle historierne foregår i Basin City, med hyppige tilbagevendende figurer og handlinger der snor sig ind og ud af hinanden.

Lidt om serien

Oprindeligt blev det meste af serien udgivet som serieblade i USA. Seriebladene blev senere samlet i trade paperbacks. I USA er der desuden udgivet indbundne luksusbøger i stort format (Frank Miller library editions), der samler de 7 paperbacks samt The Art of Sin City i to kassetter.

I 2014 udgives hele historien på engelsk i en monster af en bog - Frank Millers Big Damn Sin City. 1360 sider der måler 23,4 x 9,1 x 36,1 cm. Bogen er særdeles velegnet til selvforsvar.

Sin City - The Frank Miller Library, Set I.jpg     Sin City - The Frank Miller Library, Set II.jpg       Frank Millers Big Damn Sin City.jpg

Bøger i serien

       
Sin City movie.jpg
  1. Det svære farvel
  2. En dødbringende dame
  3. Det store fede opgør
  4. Det gule svin
  5. Familieværdier
  6. Sex, sprut & skydere
  7. Ind i helvede

Filmatisering

En tilpasning af Sin City til film er blevet co-instrueret af Robert Rodriguez og Frank Miller og med Quentin Tarantino som "special guest instruktør". Filmen havde premiere den 1. april 2005. En planlagt efterfølger blev offentliggjort kort efter, men er siden blevet forsinket på ubestemt tid.

Forsider

Eksterne links