ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Smølferne 1958-1966

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Kronologisk rækkefølge Smølferne 1967-1969 »
 

Smølferne 1958-1966.jpg

Smølferne 1958-1966 1
Forfatter: Peyo
Tegner: Peyo
Oversætter: Jens Peder Agger
Originaludgave: 1958-1966: Dupuis
Format: 296 sider (?) farver 220 × 300 mm

Danske udgaver:

Første bind i Smølfernes samlede eventyr udkom på fransk i juli 2013 og på dansk september 2013.

Forlagets beskrivelse

Smølferne blev født nærmest ved et tilfælde – Peyo havde i 1958 brug for nogle skovvæsener til et album i sin serie Henrik og Hagbart. Men de små, blå nisser skulle snart stjæle rampelyset, og i mere end halvtreds år har de nu stået på egne ben som en af verdens største tegneseriesucceser.
For første gang bringer dette samlebind alle de oprindelige historier i den rækkefølge, de blev trykt i det belgiske tegneserieugeblad Journal de Spirou. Endvidere indeholder det et omfattende og rigt illustreret forord om Peyos udvikling af serien, figurerne og universet – og hans udbredte samarbejde med andre berømte tegneserieskabere på sin tegnestue.
Med andre ord et praktisk taget uundværligt værk, der hører helt naturligt hjemme i enhver tegneseriesamling.

Kæmpebogen indeholder Peyos otte første tegneserier med Smølferne inklusive mesterværkerne De sorte smølfer, Smølf den Store og naturligvis Smølfine. Samt mere end 60 sider rigt illustreret ekstramateriale med skitser, fotografier, annoncer og bladforsider samt en af de berømte minifortællinger.

Indhold

Trivia

På trods af at det er det første samlebind, nævnes det ikke hvorfor man skiftede fra "snøvserne" til " smølferne" på dansk.

Forsider