ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Smølf den Store

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« De sorte smølfer Kronologisk rækkefølge Smølfine »
 

Smølferne 02 minicomics.jpg

Smølferne  
Forfattere: Peyo & Yvan Delporte
Tegner: Peyo
Originaltitel: Schtroumpfissime
Originaludgave: 1965: Dupuis

Danske udgaver:

Historierne Smølf den Store har tidligere været bragt i albummet "Snøvs den Store". Se de enkelte historier for detaljer.

Indhold

Nummerering

  • Original nr. 2
  • Carlsen Comics Smølferne: nr. 4
  • Carlsen minicomics Smølferne: nr. 2

Resumé

Smølf den Store

Da Gammelsmølf mangler noget vortemælk til et af sine forsøg, tager han af sted nogle dage, og resten af smølferne er nu overladt til at bestyre landsbyen selv. Men der går ikke længe, før de bliver uenige om, hvem der så skal bestemme, og snart besluttes det at udskrive valg for at få valgt en leder. Men magt korrumperer som bekendt, og da 'Smølf' bliver valgt, stiger magten ham hurtigt til hovedet. Han indfører et hårdt regime, og er snart skyld i et storstilet smølfeoprør der truer med at ødelægge hele landsbyen!

Smølfoni i C-dur

Smølferne er blevet grebet af musikkens skønne toner! Sammen stabler de et symfoniorkester på benene, men der er ét problem: der er én enkelt smølf der simpelthen ikke kan spille rent. De andre smølfer smider ham ud af orkestret, men det skulle de nok ikke have gjort, for ude i skoven støder Gargamel på ham, og han finder på en uhyggelig måde at få gjort smølferne ukampdygtige på.

Persongalleri

Smølf den Store er hovedpersonen, men det er en selvudnævnt titel, og han nævnes da heller ikke i foregående eller efterfølgende album. Før hans 'kroning' kaldtes han blot for Smølf (jf. Stem på Smølf). Desuden medvirker Dydigsmølfen, Gnavensmølfen, Stærksmølfen, Skæmtesmølfen, Dovensmølfen og Ædesmølfen.

Trivia

  • Historisk citat: "Dulce et decorum est pro patria smoelfi" (Det er skønt og ærefuldt at smølfe for sit fædreland), side 37. Stammer oprindeligt fra Horaces "Dulce et decorum est pro patria mori" (Det er skønt og ærefuldt at dø for sit fædreland).
  • Tegneren Derib har bidraget til hovedhistorien Smølf den Store, mens Walthéry har bidraget til Smølfoni i C-dur. Begge tegnere sad på det tidspunkt på Peyos tegnestudio.

Forsider