ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

U-strålen

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

U-strålen.jpg

  1
Forfatter: Edgar P. Jacobs
Tegner: Edgar P. Jacobs
Oversætter: Freddy Milton
Originaltitel: Le rayon U
Originaludgave: 1943: Bravo

Danske udgaver:

Fransk forside fra 1991
En side fra albummet

U-Strålen er en historie som Edgar P. Jacobs tegnede til ugebladet Bravo som erstatning for Jens Lyn, da importen af denne serie blev forhindret under anden verdenskrig. Figurerne er blevet omdøbt og justeret, men essensen er den samme.

Historien er fra 1943 og er oprindelig udgivet i sort-hvid. Senere er den blevet farvelagt og udgivet som album. Den er en forløber for Jacobs' berømte serie Blake og Mortimer.

Forlagets beskrivelse

U-strålen er det tidligste selvstændige værk af den legendariske belgiske tegneserieskaber Edgar P. Jacobs (1904-1987). Siden han skabte det i 1943, har det været betragtet som et af de allermest klassiske tegneseriealbum i verden og et tydeligt afsæt for Jacobs' egentlige hovedværk, Blake og Mortimer. Med 68 års forsinkelse udkommer U-strålen hermed for første gang i Skandinavien.

Forlagets resumé

I det fredelige Nordlandien arbejder professor Marduk sammen med sin smukke assistent, Sylvia Hollis, på at udvikle det ultimative afskrækkelsesvåben, »U-strålen«. Nordlandien regner med at kunne forsvare sig effektivt mod den onde kejser Babylos III i nabolandet Austradien, når det magtfulde våben er færdigudviklet.

Professoren mangler blot at tilvejebringe grundstoffet uradium, som skal drive »U-strålen«. Sammen med den berømte opdagelsesrejsende lord Calder og dennes indiske tjener Adji drager han og Sylvia ud på en farefuld eftersøgning gennem vildsomme og fremmedartede egne. Undervejs møder de fjendtligsindede dinosaurer, kæmpeslanger og tigre, for ikke at tale om en alkoholiseret og indbyrdes stridende stamme af menneskeaber, før de når frem til et mytisk rige i vulkanen Urakowas skygge, hvor den højærværdige fyrst Nazca kaster sin kærlighed på Sylvia.

Men den farligste trussel kommer fra Austradiens nederdrægtige og udspekulerede spion, Dagon, som i hemmelighed har sneget sig med på ekspeditionen ...

Anmeldelser

Eksterne links