ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Ville

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Ville.jpg

 
Forfatter: Jan Lööf
Tegner: Jan Lööf
Originaltitel: Ville
Originaludgave: 1975-1976

Danske albumudgaver:

Danske bogudgaver:

Ville logo.jpg

Ville er skrevet og tegnet af svenskeren Jan Lööf. Historien var oprindeligt en samling striber, der kørte som føljeton i det svenske blad "VI" i årene 1975-1976. Historien omhandler figuren Ville Karlsson, der bliver kontaktet af rumvæsener for at få menneskeheden på ret kurs igen.

Lidt om serien

Albummets bagside

Tegneserien er en stærk skildring af det svenske (og også skandinaviske) samfund i halvfjerdserne. Lööf forsøger i høj grad at tydeliggøre de problemer, der var dengang, både hvad angik arbejdsløshed, fremskridt, verdenssituationen etc. Samfundsskildringen forstærkedes også ved, at han gjorde brug af virkelige lokaliteter og brugte virkelige personer: striberne vakte især meget opmærksomhed, fordi Lööf havde tegnet både den svenske statsminister Olof Palme og den svenske konge Carl Gustav med i historien.

Ville og Olof Palme.jpg

Jan Lööfs særegne stiliserede tegnestil er letgenkendelig, og har givet ham stor lokal kultstatus i Skandinavien. Med en omhyggelig plastisk form i stregen og farvelægningen, tager mange af miljøerne næsten fysisk form, og sammen med de mange detaljer, både tegnemæssigt og samfundsmæssigt, er Jan Lööfs tegneserier en fryd at gå på opdagelse i.

Jan Lööf har også skrevet og tegnet serien Felix på eventyr.

Kontroversiel?

Mens kong Carl Gustav ikke syntes berørt af at være hovedfigur i en tegneserie, så sagde Olof Palme sit abonnement på "VI" op på grund af tegneserien!

Trivia

Ville eks3.jpg

Hvis man kigger godt efter, kan man spotte Jan Lööfs helte, Tintin og kaptajn Haddock i albummet, for ikke at nævne Jan Lööf selv.

Andre billeder

Et par eksempler til på Jan Lööfs tegnestil. Ville eks2.jpgVille eks1.jpg