ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Vindens passagerer – den samlede udgave

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Seriel rækkefølge Barn af Kaimantræet »
 
 

Vindens passagerer 1-5.jpg

Vindens passagerer 1-5
Forfatter: François Bourgeon
Tegner: François Bourgeon
Originaltitel: Les passagers du vent
Format: 248 sider (?) farver 240 × 319 mm

Danske udgaver:

Oversat af Jens Peder Agger (album 1) og Ole Steen Hansen (album 2-5).

Undertitlen den samlede udgave henviser til de første fem album, serien er fortsat og består 2019 af 8 album.

Forlagets resumé

Den franske adelspige Isas dramatiske og tragiske skæbnerejse i 1700-tallet indledes om bord på en armeret fransk fregat, hvor hun frelser den unge sømand Hoels liv og indleder et kærlighedsforhold til ham. Hoel arresteres og anbringes på et dystert fangeskib, men det lykkes Isa sammen med sin veninde Mary at befri ham, hvorefter trioen på slaveskibet »Marie-Caroline« sætter kurs mod handelsstationen i Juda. Her oplever de den fremmedartede, stolte afrikanske kultur og de hvides grusomheder over for den sorte befolkning. »Marie-Caroline« fortsætter med sin last af »ibenholt«, det vil sige slaver, mod den franske koloni Saint-Domingue, i dag Haiti. Slaverne begår mytteri, men opstanden ender i et blodbad, og ankomsten til Saint-Domingue bliver skæbnesvanger for Hoel og Isa.

Forlagets beskrivelse

Den franske glasmaler og tegneserieskaber François Bourgeon var en af de allerførste, der lavede en stor grafisk roman over flere bind. Ikke blot sprængte han dermed rammerne for den klassiske albumtegneserie, han blev også stilskabende for en lang række andre tegneseriekunstnere og var med til at gøre tegneserien anerkendt som litteratur for voksne. Bourgeons minutiøse research af historiske og maritime forhold, hans overbevisende iscenesættelse, originale og ekstremt realistiske tegnestil og bemærkelsesværdige farveteknik vakte opmærksomhed over hele verden og gjorde de fem oprindelige bind af »Vindens passagerer« til en tegneserieklassiker.

Denne samlede udgave af »Vindens passagerer« indeholder de fem oprindelige bind, der udkom på dansk første gang 1981-1984: »Pigen i agterkahytten«, »Fangeskibet«, »Handelsstationen i Juda«, »Slangetimen« og »Sort som ibenholt«. Femogtyve år senere har François Bourgeon skabt to yderlige bind, »Barn af Kaimantræet« første og anden del, som 2009-2010 udkom på dansk i samme format og kvalitet som denne eksklusive samleudgave af de oprindelige historier.

Forsider

Anmeldelser