ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

313 (Anders Ands bil)

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
313 i Arild Midthuns streg

Anders Ands bil, populært kaldet 313'eren, er et af Anders' stærkeste kendetegn. Som oftest tjener den ham vel, omend den tit bryder sammen når det er ham mest ubelejligt. Ungerne har deres faste plads i bagklappen når de tager på ferie i bjergene eller ved søerne rundt omkring Andeby.

Se også artiklen om hæftet Duckmobiles

Historie

Donalds 313.jpg
Tysk temabog
  
En 1938 American Bantam Roadster
Freddy Milton har lånt Anders' bil!

En tidlig udgave af bilen dukkede først op i tegnefilmen "Anders Ands biltur" (Don Donald) fra 1937, hvor den allerede havde motorproblemer og gjorde livet surt for Anders og hans forsøg på at kurtisere Andersine. Bilen optrådte snart herefter i 1938 i Al Taliaferros avisstriber, og senere blev den adopteret af Carl Barks, der kaldte den en "1934 Belchfire Runabout". Nummerpladen med tallet "313" kom til 22. marts 1940. Barks' model siges at være inspireret af en 1938 American Bantam Roadster, som en af hans kollegaer ejede [1].

Ifølge Don Rosas kronologi er bilen faktisk bygget af Anders selv ud af dele fra gamle biler. Det er også derfor, at Anders ikke kan få den repareret hos et autoværksted, for delene eksisterer ikke længere - så han hænger på bilen som den er, og må ty til sine egne eller Gearløs' reparationer.

Stålanden

Bilen opfører sig dog helt anderledes, når Anders optræder som Stålanden. Den fremstår da sort og blå, og bærer et 'X' på nummerpladen istedet for tallet 313. Den er desuden udstyret med alverdens specialudstyr, der kan få den til at flyve, lægge røgslør ud og har katapultsæde. Kun meget få gange er Anders set bruge bilens udstyr når han stadig er den almindelige Anders. Det er interessant at bemærke, at selvom 313'eren ofte bryder sammen, er der som regel ingen problemer med bilen når han er Stålanden.

Eksterne links

Referencer