ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Blue Oyster Cult

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Amerikansk heavy metal band.

Gruppens tekstunivers bevæger sig ofte indenfor gyser- og science fiction-genren. Højdepunktet af popularitet opnåedes i 70'erne hvor sangen "Don't fear the reaper" optrådte i John Carpenters originale udgave af "Maskernes nat". Efterfølgende og mere interessant i tegneserie-sammenhæng optrådte gruppen på soundtracket til filmen Heavy Metal (blandt andet med "Veteran of the psychic wars" med tekst af Michael Moorcock.

Hos Marvel Comics anerkendes gruppens indflydelse blandt andet i Defenders #58, 59 og 60 som både indeholder dedikationer og henvisninger til gruppens sange.

  • Nummer 58 er dedikeret til "Eric Bloom and Bo'c" mens nummer 59 er dedikeret til "Transmaniacon M.C." som er første nummer på gruppens første album, mens nummer 60 er dedikeret til "The Long Island Oysters"
  • Nummer 59 har titlen "Tyrany and mutation" som er titlen på gruppens andet album
  • I starten af nummer 58 læser Dr. Strange i en bog med titlen "Workshop of the telescopes" hvilket også er titlen på en af gruppens sange
  • Flere steder i begge numre refereres til personer som værende "Agents of fortune", titlen på et af gruppens album
  • Den kvindelige skurk bærer navnet "Vera Gemini", et navn taget en af sangene på "Agents of fortune", ligesom nummer 60 bærer den fulde sangtitel "The revenge of Vera Gemini
  • I beskrivelsen af den kult som Defenders kæmper imod indgår sangtitler som "Subhuman", "Dominance and submission", "The red and the black", "Career of evil" og "Extraterrestrial intelligence" samt en reference til "Harvester of Eyes"
  • I nummer 60 ses et billede af Vera Gemini og hendes dæmoner forklædt ved et roulette-bord. Billede er en gengivelse af indersiden af albummet "Agents of fortune" hvor bandet ses sammen med Patti Smith som leverer kvindelig vokal på "The revenge of Vera Gemini"
  • To billeder længere fremme beskrives den roulette-kugle Vera Gemini kaster som hængende i luften "like some heavy metal fruit", hvilket er en reference til sangen "ME 262".