ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Catwoman

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Catwoman
Catwoman 1.jpg
Catwoman #1
Virkeligt navn:

Selina Kyle

Tilknytning:

Batman

Evner:

Ingen overnaturlige evner, men fysisk toptrænet

Udgivelse
Udgiver:

DC Comics

Dansk udgiver:

Egmont Serieforlaget

Debut:

Batman #1 (som The Cat), Batman #2 (som Catwoman) og Batman #404 (som den nuværende Selina Kyle


Catwoman er en af de få skurke i DC-universet som har formået at have sin egen serie. Hun optræder første gang som kvindelig tyv i Batman #1 i foråret 1940, og allerede fra starten antydes der en speciel tiltrækning mellem de to da Batman i slutningen af historien uheldigvis støder ind i Robin og dermed giver hende mulighed for at undslippe.

Denne tidlige optræden er dog senere blevet tilskrevet Jord-2 udgaven af Catwoman.

Gennem årene har de to haft et forhold der altid har været kompliceret af at de optræder på hver sin side af loven. I de senere år er Selina Kyle dog rykket nærmere på den lovlydige side og arbejder af og til sammen med Batman og de helte der omgiver ham.

Alternative udgaver

På DC Universets Jord-2 er Selina Kyle derimod tidligt i forløbet blevet retskaffen og efter at have udstået sin straf blev hun gift med Bruce Wayne. Sammen har de datteren Helena, som er denne verdens udgave af Huntress.

Den moderne Catwoman

I den moderne udgave af Catwoman er en lang række cinema noir elementer fremhævet, hvilket uden tvivl skyldes at Ed Brubaker bliver fast forfatter på serien i en periode.

Selina Kyle den ældste datter i en splittet familie. Som 13-årig stikker hun af fra ungdomsfængslet og lever på gaden. Efterfølgende etablerer Selina sig med en levevej som dominatrix, hvilket kan ses i Nattens ridder: År et. Efter at have set Batman skaber hun sin hemmelige identitet som klatretyven Catwoman. Hendes kostume kombinerer således inspiration fra Batmans kostume og fra hendes tidligere levevej.

Som forbryder får Selina adgang til de øverste lag af Gothams selskabsliv, herunder også den rige playboy Bruce Wayne, men med tiden vælger hun at revurdre sit liv og bruge sine evner til at hjælpe de svage i samfundet der ligesom hende selv må kæmpe sig ud af dårlige kår.

Hendes omgangskreds omfatter ud over Batman også pigen Holly Robinson, der ligesom hun selv er tidligere gadebarn og den hårdtslående detektiv Slam Bradley.

I forbindelse med Infinite Crisis hvor hele DC universet sprang et år frem i tiden viste det sig at Selina Kyle havde brugt det forgangne år på at være på barselsorlov.

Da faderen til barnet ikke blev afsløret med det samme gættede mange fans på at det kunne være Batman. Den senere udvikling i serien afslører dog at faderen er Slam Bradleys søn. Datteren får navnet Helena, ganske som hos Jord-2 udgaven af Catwoman.

I perioden hvor Catwoman er på barselsorlov overtager Holly Robinson rollen som Catwoman, men løsningen viser ikke at være permanent. I en periode optræder de begge i rollen og efterfølgende vender Selina Kyle tilbage til rollen.

Film og TV-serier

På film og TV har Catwoman medvirket flere gange, både i den tegnede og den virkelige udgave af Batman. Blandt andet optrådte sangerinden Ertha Kitt i rollen i 60'ernes TV-serie. På film var Michelle Pfeiffers optræden i "Batman returns" en stor success, mens Halle Berrys udgave i "Catwoman" var et tilsvarende spektakulært flop. På trods af den tidligere oscar-belønnede skuespillers åbenlyse sex-appeal blev filmen mest husket for fuldstændigt at have distanceret sig fra den oprindelige figur og i stedet levere et middelmådigt manuskript.