ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

ComicWiki:1000 sider

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

ComicWiki vs. Frida.jpg

1000 sider!.gif

ComicWikis logo

Hurra! Siden ComicWiki startede i slutningen af 2005 har den oplevet explosiv vækst. Med over 1000 sider er der i perioden blevet oprettet næsten 3 sider om dagen.

På denne side vil vi fejre begivenheden ved at se lidt tilbage på den tid det tog at nå over denne tærskel.

Målet med ComicWiki

Målet med ComicWiki var, og vil fortsat være at skabe synlighed og overblik over tegneseriekulturen i Danmark. Der er et rigt udbud af tegneserier i Danmark og vi tror at tegneserien som medie og kunstform stadig har en plads i vores kultur. Sammenlignet med andre medier er tegneserier dog underrepræsenteret og underdokumenteret på internet. Opgaven at påbegynde en sådan dokumentation er enorm, men da vores fælles leksikon er brugerredigeret, mener vi at opgaven kan løses - i fælleskab.

Status for året der gik

I begyndelsen af 2006 blev ComicWiki "officielt". Der blev sendt pressemeddelelse ud til forskellige tegneseriefora på nettet for at gøre opmærksom på at nu var der et leksikon som alle kunne redigere og bidrage til.

Splint og Co, en populær side

Den typiske reaktion på dette var, "Hvorfor? Vi har jo Wikipedia!". Wikipedia er da også et leksikon som alle kan redigere, men forskellen er at ComicWiki er dedikeret til tegneserier. Vi tror og håber at med over 1000 sider er blevet helt tydeligt hvor forskellen ligger og hvilke muligheder der er i ComicWiki.

De over 1000 sider i vores database har været vist 234937 gange. Den længste side var Modesty Blaise, kort efterfulgt af Splint og Co. 63% af vores besøgende er fra Danmark, 13% fra Færøerne, 5% fra Sverige og Norge. Den mest besøgte side, ud over forsiden, var Splint og Co, kort efterfulgt af vores portal for europæiske tegneserier og vores portal for danske tegneserier. Højt på listen lå også Steen og Stoffer, Blake og Mortimer, Vakse Viggo og Yoko Tsuno.

Blueberry, månedens artikel februar 2007

Perioden bød også på nogle sider af særlig høj kvalitet. Blandt månedens artikler for perioden finder vi Blueberry, John Difool, Lefranc, Yoko Tsuno, Blake og Mortimer samt Splint og Co.

I februar 2007 blev ComicWiki nomineret som Bedste tegneserie-relaterede danske website 2006 i Seriejournalens netkåring. ComicWiki fik en flot andenplads.

ComicWiki i 2007

2006 var et godt år for ComicWiki. Der var en enorm mængde aktivitet, og der blev bidraget en masse godt indhold. Vi håber at 2007 bliver endnu bedre og byder på en masse godt nyt til danske tegneserieentusiaster.

-- ComicWiki, Februar 2007.