ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Doctor Strange

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
(Omdirigeret fra Dr. Strange)
Skift til:navigering, søgning
Doctor Strange
Doctor Strange.jpg
Virkeligt navn:

Dr. Stephen Strange

Tilknytning:

Defenders, New Avengers, Illuminati

Evner:

Magiens mester

Udgivelse
Udgiver:

Marvel Comics

Debut:

Strange Tales #110, 1963

Skabere:

Stan Lee, Steve Ditko

Doctor Strange er Marvel-universets største troldmand. Hans hovedkvarter, der omtales som hans Sanctum Sanctorum befinder sig i Grenwich Village i New York. På dansk har han været udgivet som Mesteren, men har også optrådt under sit engelske navn i blandt andet Spider-Man.

Oprindeligt var Stephen Strange en arrogant og pengegrisk kirurg. En ulykke satte imidlertid en stopper for hans virke indenfor dette felt. I et desperat forsøg på at genvinde sine evner rejste Strange til afsides egne for at opsøge vismanden "The Ancient One".

Som led i at afsløre en anden elev, Baron Mordo, i at lægge planer mod sin læremester, blev Strange selv elev af "The Ancient One". Denne var, indtil Doctor Strange overgik ham, den ypperste troldmand i denne verden (på engelsk "the sorcerer supreme"), han har siden bevæget sig til et højere plan.

Som arvtager for "The Ancient One" forsvarer Strange jorden mod angreb fra overnaturlige væsener som den frygtede Dormmammu og Nightmare, men også mere lokale trusler som hans evige rival Baron Mordo og vampyrernes konge Dracula.

Doctor Strange har flere gange været nødt til at frasige sig værdigheden som den ypperste troldmand på grund af begivenheder i Marvels univers. Således er han også grundet nylige begivenheder blevet erstattet af en anden troldmand.

Doctor Strange er medlem at Marvel-universets gruppe af Illuminati.

Trivia

  • Doctor Strange optræder som et af flere billeder på omslaget til gruppen Pink Floyds cover til deres andet album "A saucerful of secrets" i kamp mod The living tribunal. Doctor Strange optræder også i teksten til sangen "Cymbaline" fra soundtracket til filmen "More". Referencen findes i linjen "Doctor Strange is always changing size", den fulde tekst kan blandt andet findes her.
  • En ofte brugt effekt i historierne om Doctor Strange er, at han på magisk vis bevæger sig ind i sindet på en anden person for at løse et okkult eller psykologisk problem. I femte sæson af Buffy the Vampire Slayer bruger forfatteren Dough Petrie dette tema da Willow bevæger sig ind i Buffys sind. Petrie har siden vedkendt at hele afsnittet var inspireret af historier med Doctor Strange han havde læst som ung.