ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Egtvedpigen

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Egtvedpigen.jpg

   
Forfatter: Sussi Bech
Tegner: Sussi Bech

Danske udgaver:

En tegneserie fra den danske bronzealder om Egtvedpigen, der døde omkring 1370 f.v.t.

Skrevet og tegnet af Sussi Bech, baseret på musicalen Egtvedpigen af Ebbe Kløvedal Reich.

Om de begivenheder der muligvis førte til at høvdingedatteren Aia blev stedt til hvile i en kæmpe gravhøj, hvor hun blev fundet i 1921, og af arkæologer døbt "Egtvedpigen".

I 2020 er "Egtved Pigen" blevet genudgivet som en del af Sussi Bechs samlede værker bind 7.

Resumé

I Ådalen hersker den vellidte og mægtige høvding Algot over Solens udvalgte folk. Sammen med sin familie ærer Algot Solguden, og takket være rige ofre får dalens bønder hvert år en givtig høst og øget velstand. Men storbonden Vult og hans ærggerrige kone har ambitioner om at forene Ådalens to store familier gennem ægteskab mellem deres søn, Solfin, og Algots ældste datter, Aia. En forbindelse, som en dag skal gøre Solfin til høvding over Ådalen. Kærligheden kommer på tværs af den magtsyge Vults planer, da Aia forelsker sig i smedelærlingen Ugi, en af de fremmede, som i stadigt større tal har bosat sig udenfor byen. Vult udnytter landsbybøndernes spirende uvilje mod de nye tilflyttere til at piske en stemning op, så de elskende ser sig nødsaget til at flygte ud i sumpene. Sumpene gemmer på en frygtelig hemmelighed, og da hadet først har fået overtaget, er det endegyldigt forbi med freden i Ådalen.

Forsider