ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Nofret Samlede historier I

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Sussi Bechs samlede værker 2 Sussi Bechs samlede værker 3 Sussi Bechs samlede værker 4 »
« Aida Nur Nofret   Samlede historier I Nofret – Samlede historier II »


 

Nofret samlet 1.jpg

Sussi Bechs samlede værker 3
Forfatter: Sussi Bech
Tegner: Sussi Bech
Originaludgave: 1986-1988: Carlsen Comics
Format: 184 sider + omslag (indbundet) (?) farver 23½ × 31½ cm

Danske udgaver:

Indhold

  1. Flugten fra Babylon
  2. Amons gemalinde
  3. Kætterkongens hof

+ 33 siders ekstramateriale, bl.a. to 3-siders tegneserier, den ene med egyptisk tema og titlen "Alexandriamysteriet".

Forlagets beskrivelse

Dette bind indeholder Sussi Bechs tre første Nofret-historier: Flugten fra Babylon, Amons gemalinde og Kætterkongens hof, i alt 184 sider. Nofret er prinsesse fra Kreta. Tiden er ca. 1.350 f.v.t. Hun og søsteren Kiya bortføres af pirater, der sælger hende til slavehandlere i Levanten. Hun bliver tvunget til at gifte sig med en fed, gammel købmand fra Babylon, men det lykkes hende sammen med en ung mand at flygte til Egypten, hvor hun imidlertid svigtes og ender som danserinde på en ussel knejpe. Fast besluttet på aldrig mere at være i lommen på mænd søger hun ind som tjenerinde i Amontemplet. Her lykkes det hende snart at kæmpe sig op i hierakiet ved hjælp af list og dygtig udnyttelse af mændenes svagheder.

Med denne udgivelse vil publikum for første gang kunne opleve Sussi farvelægning af "Flugten fra Babylon", sådan som Sussi oprindeligt havde tænkt sig den. Reproduktionen af farverne i det første Nofret-album blev udført temmelig skandaløst af en reproanstalt i Spanien. Vi har genskabt "Flugten fra Babylon" ud fra helt nye indscanninger af Sussis originale stregtegninger og farvelægninger.

Dette bind indeholder desuden 33 siders ekstramateriale, hvor Sussi fortæller, hvordan Nofret-serien blev til, om hendes arbejdsproces og om Nofret, der ikke måtte hedde "Nefer". Vi får også et par hidtil upublicerede værker fra starten af 1980’erne, bl.a. "Alexandriamysteriet".

Forsider

Anmeldelser