ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Gangsternes gidsel – Projekt Atlantis

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Seriel rækkefølge Den blå venus – Det 13. bogstav »
 
 

Franka 10-11.jpg

Franka 10-11  
Forfatter: Henk Kuijpers
Tegner: Henk Kuijpers
Format: 136 sider indbundet (?) farver ca. 22½ × 28½ cm

Danske udgaver:


Forlagets resumé

I Gangsternes gidsel bliver Franka viklet ind i en nervepirrende kriminalgåde som hentet ud af en gangsterfilm fra 1950’erne. I forbindelse med en filmoptagelse kommer Franka og Hollywoodstjernen Gloria Gold i kløerne på rigtige gangstere, som ikke skyr nogen midler.

I Projekt Atlantis oprulles den fantastiske historie om den excentriske mangemilliardær og skibsreder Magnus Ax, der i 1950’erne ville konstruere verdens største og mest luksuriøse passagerfly, vandflyveren Atlantis. Sammen med Ax’ barnebarn Aura begiver Franka sig ud på en eventyrlig rejse til øen Saint Solo et sted i Caribien, hvor de håber at finde svar på, hvad der blev af den forsvundne Atlantis.

Forlagets beskrivelse

De to klassiske Franka-historier er udvidet med i alt 14 nye sider og et rigt illustreret bonuskapitel om, hvordan historierne er blevet til.

Blandt de mange nørdeoplysninger i bonusmaterialet er historien om Jayne Mansfields besøg i Holland i 1957, som inspirerede Henk Kuijpers. Blandt andet gav hun anføreren for Sparta Rotterdam et dødskys - i hvert fald tabte holdet 1-7 til VV DOS (i dag FC Utrecht), efter at hun havde kysset ham på munden, før hun sparkede kampen i gang. Hans holdkammerater blev så konfuse, at de var ude af stand til at koncentrere sig. Jo, jo, der er skam billeder af det. Og indirekte blev hun også årsag til en sporvognsulykke i Franka!

Frankas samlede eventyr kommer med tiden til at indeholde alle de klassiske album om den hollandske heltinde. Bøgerne produceres i samarbejde med Henk Kuijpers, der er ved at restaurere, nyfarvelægge og i nogle tilfælde udvide historierne med ekstra sider. Henk Kuijpers har endvidere stillet sit private arkiv til rådighed, så alle bind kommer til at indeholde fantastiske tegninger, der aldrig er set før i Danmark, samtidig med han fortæller om, hvordan de enkelte album bliver til.

Indhold

Tegneserien er oversat af Niels Søndergaard, ekstramaterialet af Carsten Søndergaard. Ekstramaterialet er udarbejdet af Henk Kuijpers selv.

Forsider

Anmeldelser