ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Go West

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Go west.jpg

 
Forfatter: Greg
Tegner: Derib
Originaltitel: Go West
Originaludgave: 1971-1972: Seriemagasinet Tintin

Danske udgaver:

Oversat og tekstet af Mogens Dalgård.

Undertitel Barnaby Bumper tager til Det Vilde Vesten.

Originaludgaven gik i belgisk Tintin fra nr. 2, 1971, til nr. 46, 1972 (12. januar 1971 - 14. november 1972), i alt 92 tegneseriesider.
Endnu et afsnit på 18 sider blev udgivet i Tintin i 1978, dette er ikke med i de skandinaviske udgaver, men er med i den franske og den hollandske.

Serien er skrevet af Greg og tegnet af Derib, der også er skaber af serierne Yakari og Buddy Longway. Hvor Buddy Longway hælder til den mere alvorlige side og Yakari til den børnevenlige, er Go West på sin vis lige midt i mellem. Fortællemæssigt er den holdt realistisk og med sans for det dramatiske, men tegnemæssigt har den dog et mere cartoony præg over sig end Buddy Longway.

Resumé

New York, sommeren 1866. Det skorter på job i den store by. Modløs og arbejdsløs bliver enkemanden Barnaby Bumper overtalt af sin fætter Homer til at prøve lykken vestpå. Ved et tilfælde vinder han en overdækket hestevogn i et pokerspil, og nu er vejen lagt: sammen med sine to børn Barbara og Percy og fætter Homer drager han vestpå. Dette bliver starten på et spændende rejse igennem Amerika efter borgerkrigen, og vi bliver vidne til en historisk begivenhed der fik stor betydning dengang.


Forsider