ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Hellboy

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Hellboy vignet.jpg

Hellboy logo.jpg


Amerikansk tegneserie om superhelten Hellboy, skabt af Mike Mignola.

Om serien

Som en dæmon ved navn Anung Un Rama blev Hellboy bragt til jorden som spæd af nazistiske okkultister. Han blev reddet af de allierede styrker og voksede op hos det amerikanske Bureau for Paranormal Forskning og Forsvar (B.P.R.D.)

Som voksen fremstår Hellboy som en stor rød djævel med hale, horn (som han dog filer ned regelmæssigt), og en gigantisk stor højre stenhånd. Til dagligt arbejder han sammen med andre mærkelige væsner i B.P.R.D. med at undersøge paranormale fænomener.

Oprindeligt blev serien udgivet som serieblade i USA. De fleste af seriebladene blev senere samlet i trade paperbacks. De første syv af disse paperbacks er oversat og udgivet på dansk. I USA er der desuden udgivet indbundne luksusbøger i stort format, Hellboy Library Edition, der samler 2 paperbacks i hver bog sammen med noget ekstramateriale.

Album i serien

Hellboy Library Vol 4.jpg
 1. Ondskabens frø
 2. Væk djævelen!
 3. Kisten i lænker og andre historier
 4. Undergangens højre hånd
 5. Kæmpeormen
 6. Mærkværdige steder
 7. Troldheksen og andre historier

Ikke udgivet på dansk

 1. Darkness Calls
 2. The Wild Hunt
 3. The Crooked Man and Others
 4. The Bride of Hell and Others

Udløbere af den oprindelige serie

Ud over Hellboy udgives i USA også serien B.P.R.D., opkaldt efter den organisation som Hellboy er tilknyttet (Bureau of Paranormal Research and Defense). Samt Lobster Johnson, som kombinerer Hellboy-universet med gammeldags pulphistorier.

Bøger

Hellboy 1.jpg

Ud over tegneserieudgaven findes der en række bøger med relation til Hellboy.

"Hellboy: The Companion" er en bog der er tænkt som ledsager til Hellboy-serien og de afledte serier. Bogen indeholder biografier for alle hovedpersoner, både helte og skurke, en tidslinje som gennemgår alle vigtige begivenheder i Hellboys univers. Ud over disse indeholder bogen en gennemgang af de væsentlige litterære inspirationskilder som Mike Mignola har haft til serien.

Bogen The Art of Hellboy indeholder 200 sider med skitser, illustrationer og uudgivne forsider fra Mike Mignolas 10-årige karriere med Hellboy. Bogen fokuserer på Mignolas stilmæssige udvikling igennem disse 10 år.

Derudover findes novellesamlingerne "Odd Jobs" og "Odder Jobs", redigeret af Christopher Golden, der indeholder historier af forskellige mere eller mindre kendte forfattere indenfor den overnaturlige genre.

En komplet oversigt over romaner, bøger baseret på filmen med videre kan findes på Hellboy Wiki.

Filmatiseringer

Hellboy-figuren har indtil videre optrådt i to spillefilm, Hellboy (2004), instrueret af Guillarmo del Toro. Film nummer to, Hellboy II: The golden army, udkom i 2008. En ny filmserie er på vej, og den første film skulle være indspillet og er planlagt til at have premiere i januar 2019.

Tegnefilm

Ud over de to spillefilm er der lavet en animeret udgave af Hellboy, som så igen har affødt sin egen tegneserieudgave baseret på tegnestilen herfra.

I serien Hellboy Animated er udkommet

 • The Black Wedding
 • The Judgement Bell
 • The Menagerie

Bidragsydere til serien er blandt andre Tad Stones, som også er medskaber af tegnefilmen, og forfatteren Jim Pascoe, som også har arbejdet på Kim Possible og Buffy the Vampire Slayer.

Eksterne links