ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Pulp

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Primært amerikansk betegnelse for hæfter trykt på billigt papir fremstillet af træmasse (eng. pulp). Udtrykket pulp står i modsætning til de pænere publikationer på glitret papir kendt som "glossies" eller "slicks".

Pulp bruges ofte som udtryk for en speciel litterær stil som følger efter 1900-tallets "penny dreadfuls" og "dime novels". Appellen i disse fortællinger ligger i blandingen af spænding, uhygge, sex, vold og andre emner som ansås for upassende i det pænere selskab.

Blandt de mere berømte udgivelser indenfor pulp kan nævnes Argosy, Blue Book og Weird Tales som gav mulighed for at forfattere som Robert E. Howard og H.P. Lovecraft kunne udgive deres fortællinger. Indflydelsen fra Weird Tales på vore dages tegneserier er betydelig, og kan blandt andet ses i at Mike Mignola har udgivet to samlinger af mærkelige fortællinger om Hellboy netop med titlen "Weird Tales".

Pulpgenren gav også en forsmag på flere af de senere superhelte i form af Doc Savage og The Shadow.