ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Mike Mignola

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Mike Mignola 2006.jpg
Mike Joseph Mignola
Født:

16. sep. 1960 i Berkeley, Californien

Amerikansk forfatter og tegner. Mignola er først og fremmest berømt for at være manden bag serien Hellboy.

Tidlig karriere

Mignola startede sin karriere i 1983 som rentegner hos Marvel Comics på serier som Master of Kung Fu og Daredevil. Og fortsatte sidenhen med at arbejde for DC Comics hvor han blandt andet tegnede "Gotham by gaslight", udgivet på dansk i Batman nr. 16 "Jack the Ripper er tilbage!".

Samarbejde med Howard Chaykin

Mignola samarbejdede med Howard Chaykin på to projekter, Ironwolf og Fafhrd and the Grey Mouser, baseret på "Sværd og trolddom"-bøgerne af Fritz Leiber.

Arbejde for Hollywood

Ud over arbejdet på de to filmatiseringer af Hellboy har Migonla udført en række andre opgaver med tilknytning til Hollywood.

I slutningen af 1992 og starten af 1993 arbejdede Mignola på en tegneserieudgave af filmen "Bram Stoker's Dracula", hvor både Roman og Francis Ford Coppola inddrog ham i arbejdet med filmen.

På serien "Batman: The animated series" arbejdede Mignola som designer af de medvirkende figurer. Af hans designs var det dog kun Mister Freeze som blev brugt i serien.

Desuden arbejdede Mignola med Disney på "Atlantis: The lost empire", men tilskriver ikke sit arbejde den store effekt. Figur-designene i filmen kan dog godt ses stamme fra hans tegnestil.

Hellboy

Paradoksalt for en person, der i mange år arbejdede på forlag, der udgav superhelte, havde Mignola i virkeligheden langt mere lyst til at tegne monstre. Dette resulterede i at han i 1994, efter tidligere kun at have arbejdet på figurer skabt af andre, for første gang forsøgte sig med figuren Hellboy.

I Hellboy kombinerer Mignola sin interesse for at tegne monstre med en tilsvarende forkærlighed for myter og folkesagn. Serien er desuden tilsat en kraftig indflydelse fra H.P. Lovecraft, der sammen med Jack Kirby nævnes i dedikationen til det første album, og pulp-fortællinger. To album bærer titlen Weird Tales som en hyldest til det oprindeige magasin.

I erkendelse af et betydeligt arbejdspres på grund af filmatiseringerne af Hellboy har Mignola for nyligt brudt med sin politik om selv at stå for tekst og billeder og har overladt tegnearbejdet til Duncan Fegredo.

Hellboy har ud over filmatiseringerne og tegnefilm-udgaven også ført til flere afledte tegneserier i form af Hellboy animated, Hellboy junior, B.P.R.D. og Lobster Johnson.

Eksterne links