ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Historier fra Valhal

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Historier fra Valhal.jpg

   
Forfattere: Mette Finderup efter de nordiske gudesagn
Tegner: Rebecca Bang Sørensen

Danske udgaver:

Billedbog, ikke tegneserie. Er taget med i ComicWiki, da den handler om samme emne som bl.a. serien Valhalla og er skrevet af Mette Finderup, som er medforfatter på tegneserierne Marsmanden og andre fortællinger fra Sogneager og Eks Libris.

Forfatterens beskrivelse

Billedbogen 'Historier fra Valhal' er en genfortælling af fem af de gamle myter om de nordiske guder fortalt i småbørnshøjde. Den udspringer fra TV2's julekalender 'Jul i Valhal' fra 2005, som jeg (sammen med Merlin Mann og Lene Kaaberbøl) var oprindelig idemager til.

Den endelige julekalender er selvfølgelig omarbejdet en del fra vores oplæg, og med i kalenderen var et spejl, hvor guderne fortalte de gamle myter - i praksis skete det ved hjælp af en flok tegninger, hvor guderne selvfølgelig ligner de skuespillere, der spiller dem i julekalenderen. Da jeg sagde ja til at lave denne billedbog, fik jeg tegningerne udleveret og måtte så sørge for, at mine fortællinger kom til at passe til dem. Det er en lidt omvendt måde at lave fortællinger på, end jeg var vant til, men en fin udfordring.

Jeg gik tilbage til kilden og læste de oprindelige sagn og gjorde så, hvad jeg kunne for at passe dem til TV2's oplæg. Samtidig måtte tonen gerne være lidt frisk uden at tale ned til hverken publikum eller emnet. Resultatet er blevet en blanding af klassisk billedbog, noget faktatekst om guderne, og at hver historie begynder med et vølveinspireret rim, der i det mindste er lidt mere forståeligt i sproget for moderne børn, end de oprindelige vølvevers var. Det endte efter en del omveje med at blive en ganske vellykket lille udgivelse (synes jeg selv) - også takket være Jesper Højlands glimrende opsætning af billederne. Bogen er senere udgivet på norsk.

Indhold

  • Fenrisulven
  • Da Loke fik Njord gift
  • Odins runer
  • Balders død
  • Thors Brudefærd

Eksterne links