ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Marvel method

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Metode til produktion af tegneserier som blev udviklet af Stan Lee og tegnere som blandt andet Jack Kirby hos Marvel Comics.

Metoden gjorde en dyd af nødvendigheden da Stan Lee stort set egenhændigt skulle levere historier til en hel række af tegnere på de forskellige serier hos Marvel. Hidtil havde den gængse metode været at en forfatter udarbejdede et fuldt manuskript med udførlige anvisninger på hvordan de enkelte paneler skulle brydes ned og hvad de enkelte figurer skulle sige i hver taleboble.

På grund af tidspresset leverede Stan Lee i stedet et groft rids af historiens vigtigste dele, men overlod detaljerne til tegneren. Tegneren efterlod til gengæld plads til talebobler, hvorefter Lee skrev dialogen så den passede til de færdige tegninger.

Metoden er siden blevet adopteret af andre serieskabere og dens anvendelse er ikke begrænset til Marvel Comics. Visse forfattere veksler også mellem denne metode og det klassiske manuskript alt efter hvilken tegner de arbejder sammen med.