ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Massimo De Vita

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Italiensk tegneserieskaber, født 1941 i Milano.

De Vita er nok mest kendt for sine Disney-historier. Han er søn af en anden italiensk Disney-tegner, Pier Lorenzo De Vita, hvis værker kan ses i de tidlige Jumbobøger.

Baggrund

Eksempel på Massimo De Vitas tegnestil, fra onkel Joakim-historien Redningsremsen, 1975.

De Vita begyndte i Art School omtrent på samme tidspunkt som faderen publicerede sine første historier. Efter art school arbejdede De Vita indenfor animation, men begyndte i 1959 at arbejde for Disney, og hjalp i starten med på historier om Mickey Mouse. Hans første egen historie med Anders And blev udgivet i 1962.

De Vitas streg udviklede sig hurtigt - fra at læne sig op af den lidt stive Tony Strobl i starten, fandt han hurtigt en mere blød og spændstig streg, sikkert meget inspireret af mesteren Romano Scarpa.

Har tegnet flere historier i Jumbobøgerne, af specielt nævneværdige er bl.a. klassiske Stålanden-historier som Stålanden og den sovende skønhed i Jumbobog 28, samt Mickey Mouse-trilogien om Tågefyrsten i Jumbobog 84.

De Vita var en af hovedgæsterne på Raptus - Bergen internationale tegneseriefestival - i 2009.