ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Morris

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Morris 1952.jpg
Aldus Maurice de Bévère
Født:

1. dec. 1923 i Courtrai

Død:

16. juli 2001 i Bruxelles

Selvkarikatur

Den belgiske tegneserieskaber Aldus Maurice de Bévère - bedre kendt under kunstnernavnet Morris - blev født den 1. december 1923. I 1945 begyndte han sin tegnerkarriere på bladet Le Moustique. I 1946 begyndte han på serien Lucky Luke, som han både skrev og tegnede. Han var dog mest interesseret i tegningerne, så i 1955 blev René Goscinny manuskriptforfatter på serien, der viste sig at blive en verdenssucces.

Efter Goscinnys død i 1977 fortsatte Morris at tegne serien om Lucky Luke, delvis selv som forfatter, mest dog med andre forfattere. Serien kommer ikke op på samme højder uden Goscinnny, men holder en rimelig standard.

Morris døde den 16. juli 2001. Lucky Luke fortsætter dog, nu med tegninger af Achdé.

Litteratur

På dansk er der udgivet to album om Morris og hans tegneserie Lucky Luke, begge med undertitlen Et album om Morris og Lucky Luke. De er ikke i handelen, men blev sendt gratis til abonnenter af bogserien Lucky Luke, og de kan af og til købes på diverse netauktioner.

Foruden disse to album er der artikler om Morris i nogle af albummene og bøgerne om Lucky Luke, især kan nævnes album nr. 33, der udkom kort efter Goscinnys død.

Eksterne links