ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Power Girl

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Power Girl
Power Girl 1 1280x1024.jpg
Power Girl klar til at dele øretæver ud med JSA
Virkeligt navn:

Kara Zor-L

Tilknytning:

Justice Society of America

Evner:

Superstyrke, superfart, usårlighed, varmesyn, usårlighed (stort set samme kræfter som Superman, da de er genetisk beslægtede)

Udgivelse
Udgiver:

DC Comics

Debut:

All Star Comics #58, 1976

Skabere:

Gerry Conway & Wallace Wood

Power Girl er en superheltinde i DC-universet. Hun bekæmper kriminalitet alene og sammen med Justice Society of America.

Hun træder frem dels på grund af sin skarpe personlighed og aggressive kampstil og dels på grund af sit markante blå, røde og hvide kostume, inklusive en dyb udskæring.

Oprindelse

Power Girl er i virkeligheden Kara Zor-L og Supermans kusine fra den parallelle verden Jord-2.

Efter de parallelle verdener blev udslettede i Crisis on Infinite Earths, blev hendes oprindelse ændret til at hun var barnebarn af troldmanden Arion fra Atlantis. Hændelserne i Infinite Crisis genetablerede dog hendes oprindelige baggrundshistorie, således at hun i dag igen er Supermans kusine fra Jord-2.

Kræfter

Da Karas fysik er kryptoniansk lige som fætteren Superman, har hun mange af de samme kræfter - dog er hun fysisk lidt svagere, lige som en gennemsnitskvinde er svagere end en gennemsnitsmand.

Fysiske atributter og kontroverser

Power Girl er traditionelt iført en dragt med en meget dyb udskæring, hvilket - kombineret med hendes betragtelige brystmål - har givet anledning til en del kontroverser igennem årene.

Der er mange feministiske læsere der har rejst spørgsmål om figurens berettigelse udover som blikfang, og et omslag af Michael Turner, som satte fokus på hendes fysiske fortrin fik for alvor sindene i kog. Sagen endte med at DC bad Turner om at reducere hendes brystmål på omslaget.

Omvendt er der mange fortalere for figuren, der også har vist sig som en hårdtslående og selvstændig kvinde, som ikke står tilbage for sine mandlige kolleger.

I andre medier

En kvinde i Power Girl-lignende dragt optrådte i et par afsnit af den animerede serie Justice League Unlimited under navnet Galatea. I denne version er hun en ond klon af Supergirl.

Der er lavet en serie fan-film, som er kendetegnet ved at ramme figurens personlighed ret præcist. Der er tale om filmene Power Girl, I'm Power Girl Dammit!!! og The World's Finest. Power Girl spilles i disse film af den ellers ukendte Tawnya Manion.