ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Crisis on Infinite Earths

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Crisis on Infinite Earths.jpg

Crisis on Infinite Earths er en amerikansk crossoverserie på 12 numre, udgivet af DC Comics i 1985-1986.

Seriens formål var at rydde op i DC-universets mange superhelte og alternative universer, for dermed at skabe en ny start for DC-universet. Det nye DC-univers efter Crisis indeholdt ikke alternative universer som for eksempel Jord-2. Næsten alle DCs superhelte medvirkede, hvilket også betød at handlingen i samtlige udgivelser fra DC måtte tilpasses til den overordnede historie i Crisis.

Den oprindelige plan for Crisis var at lade Marv Wolfman, Len Wein og Robert Greenberg håndtere plottet, men undervejs blev også tegneren George Perez inddraget som med-plotter for at holde styr på den enorme mængde af helte og side-handlinger, som var en del af serien.

Se også retcon.

Dødsfald

Denne liste er ikke færdiggjort; du kan hjælpe ved at udvide den.
  1. Supergirl (Jord-1)
  2. Wonder Woman (Jord-1)

Ironisk nok faldt Supergirls død sammen med den første spillefilm med denne figur.

Efterfølgende kriser

DC fulgte senere op på begivenheden med Infinite crisis, 52 og Final crisis hvor de alternative universer igen bliver en del af superheltenes verden.

Parodier

Den britiske serieskaber Alan Moore kommer med flere humoristiske henvisninger til begivenheden i sin egen serie Top 10, blandt andet kan man se en reklame for "Vacation on infinite earths". En anden af seriens hovedpersoner oplever at hans lejlighed får intelligente mus, som opfører et optrin der også leder tankerne hen på Crisis.