ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Rip Rap & Rup på eventyr

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Rip Rap og Rup på eventyr er titlen på en serie og et serieblad, der udkom med 7 numre i 1991. Serien er baseret på TV-serien af samme navn, dog omfattede den også nogle nye eventyr. Og bladet omfattede også figurer fra andre serier, f.eks. "Nøddepatruljen". Serien og bladet bygger på amerikanske "Ducktales". Tegningerne er ofte udført af Jamie Diaz Studio fra Argentina. Første gang man så serien på dansk var i Anders And ekstra, og historierne kom også tit i Anders And-blandene fra halvfemserne.

Forsider

TV-serien

TV-serien af samme navn var meget lig tegneserien, men nogle af eventyrene var baseret på Carl Barks' serier, feks. afsnittet "Jordskælv", som var inspireret af serien Et mystisk land under jorden. Dog introducerede den også nye figurer, feks. Tulle og fru Trippeby.

Don Rosas serie

Historien "Back in Time for a Dime" er skrevet af Don Rosa og tegnet af Cosme Quartieri og Robert Bat fra Jamie Diaz Studio, og det var den eneste serie, som Don Rosa kun skrev og ikke tegnede. Man kan læse mere i Her er dit liv, Don Rosa og Don Rosas Samlede Værker, og man kan læse historien på The D.U.C.K.M.A.N.

Eksterne links