ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

The Hellfire Club

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
The Hellfire Club
Hellfire Club.jpg
The Hellfire Club
Leder:

Ledes af en inderkreds, der er opkaldt efter skakbrikker. Blandt prominente ledere er Sebastian Shaw (Black King), Emma Frost (White Queen), Phoenix (Black Queen)

Oprindelige medlemmer:

Ned Buckman (White King), Paris Seville (White Queen), Sebastian Shaw (Black Bishop)

Medlemmer:

Sebastian Shaw, Emma Frost, Phoenix, Sage, Shinobi Shaw, Donald Pierce, Magneto, Storm, Harry Leland, Trevor Fitzroy, Madelyne Pryor, Selene, Warren Worthington III, Tony Stark m.fl.


Udgivelse
Udgiver:

Marvel Comics

Dansk udgiver:

Interpresse, Egmont Serieforlaget

Debut:

Uncanny X-Men #132, januar 1980

Dansk debut:

Projext X omkring 5/84

Skabere:

Chris Claremont og John Byrne

Gruppe af mutanter i X-Men. Hed Helvedeshundenes loge på dansk indtil 1999, da det blev besluttet, at alle Marvels figurer skulle have samme navn på dansk som på amerikansk.

Historisk forbillede

Den historiske Hellfire Club blev dannet i det attende århundrede af den engelske adelsmand Sir Francis Dashwood. Gruppen var først og fremmest kendt for en udsvævende levevis med druk og letlevende damer, ofte iscenesat på blasfemisk vis ved større fester.

Forsamlingen opnåede dog en vis indflydelse gennem sin forbindelse til George III. Igennem ham blev flere at deres medlemmer indsat på højtstående poster. Der spekuleres også i en forbindele til Benjamin Franklin og den amerikanske revolution, hvilket der dog ikke findes nogen sikre beviser for.

Hellfire club i X-Men

Som sit historiske forbillede består Marvel-universets Hellfire Club også af velstående personer som forsøger at virke i det skjulte for at skaffe sig magt og indflydelse. Hellfire Club har til huse i Hellfire Club Mansion og fremstår udadtil som en klub for velstående forretningsfolk, hvor også respektable personer som Warren Worthington III (også kendt som X-Mens Angel) er medlemmer. I al hemmelighed styres de mere lyssky aktiviteter dog af en indercirkel bestående af fire personer. Disse benævnes som konge og dronning i henholdsvist sort og hvid. Det nuværende medlem af X-Men Emma Frost startede således som den hvide dronning.

The Hellfire Club og X-Men krydser første gang klinger i forbindelse med den såkaldte Dark Phoenix saga hvor Jason Wyngarde forsøger at skaffe sig indflydelse i The Hellfire Club ved at kontrollere Phoenix gennem sine illusioner. På et tidspunkt hvor Magneto har overtaget Charles Xaviers plads som mentor for X-Men slutter han sig også til The Hellfire Club.

Senest er The Hellfire Club dukket op i forbindelse med Joss Whedons Astonishing X-Men som bliver udgivet som en del af de danske X-Men udgivelser.

Skuespillere som forbilleder

En inspirationskilde til The Hellfire clube er et afsnit af den britiske serie The Avengers (ikke at forveksle med superhelte-gruppen af samme navn). Afsnittet fra 1966 havde titlen "A touch of brimstone". En af de medvirkende skuespillere hed Peter Wyngarde og han blev forbilledet for den mystiske Jason Wyngarde som prøver at overtaget The Hellfire Club gennem Phoenix.

Andre anvendte skuespillere er Robert Shaw som forbillede for Sebastian Shaw, Donald Sutherland som forbillede for Donald Pierce og Orson Welles som Harry Leland.

Den fulde historie kan læses på Comic Book Resources.

Litteratur

Daniel P. Mannix: The Hellfire Club, ibooks inc. 2001. Fortæller historien om den historiske hellfire club.

Links