ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Tom DeFalco

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Tom DeFalco (født 26. juni 1950), forfatter og senere redaktør hos Marvel Comics. DeFalco er en af de længst siddende redaktører hos Marvel, kun overgået af Jim Shooter og Stan Lee selv.

Ud over sit arbejde hos Marvel er DeFalco også redaktør på en serie af bøger under titlen Comics Creators on som indtil videre inkluderer Spider-Man, Fantastic Four og X-Men.

Ud over denne serie er DeFalco også forfatter til bogen Fantastic Four The Ultimate Guide i større format.

Som forfatter til tegneserier er DeFalco nok mest kendt for at være medforfatter på den såkaldte klon-saga i Spider-Man hvor det viser sig at Peter Parker i virkeligheden er en klon af den virkelige Spider-Man Ben Riley, som i en periode overtager rollen som Spider-Man. Negative reaktioner fra fans førte dog til at Peter Parker blev genindsat i rollen som Spider-Man.

Tom DeFalco er også skaberen af serien Spider-Girl, også kendt som May Parker, datter af Peter Parker og Mary Jane Watson i et alternativt univers. Serien har vist sig at være forbavsende sejlivet takket være en lille men meget dedikeret fanskare som holdt serien kørende i 100 numre.