ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Ulven er løs

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Seriel rækkefølge Thors brudefærd »
 
 

Valhalla1 2oplag.jpg

Valhalla 1
Forfatter: Hans Rancke-Madsen
Tegner: Peter Madsen
Farvelægger: Søren Håkansson

Danske udgaver:

Albummets personer præsenteres i Den samlede saga 1

Resumé

En aften trækker det op til uvejr, og snart ankommer tordenguden Thor og hans frænde Loke til den gård, hvor søskendeparret Tjalfe og Røskva bor. Thor tager dem med til gudernes land, Asgård, hvor de to menneskebørn hvirvles ind i en eventyrlig historie, der når sit højdepunkt, da den frygtede Fenrisulv slipper løs og truer freden i Asgård...

Historien bygger frit videre på myten om, hvordan Fenrisulven blev lænket af guderne. Desuden genfortælles myten om, hvordan børnene Tjalfe og Røskva kom til Asgård og blev Thors tjenere, og alle de vigtigste guder præsenteres. Alt sammen baseret på Snorris Edda.

Danske udgaver og oplag

Første udgave blev lanceret ved forlaget Interpresses 25 års jubilæum i 1979. Samtidig udgav forlaget et 28 siders katalog, illustreret af Peter Madsen, med præsentation af deres materiale.

I 1980 udkom historien i en udvidet, indbundet undervisningsudgave med 19 sider undervisningsmateriale med hovedoverskriften Hvordan laver man en tegneserie?

I 2006 kom 3. udgave, 5. oplag.

Udenlandske udgaver

Foruden dansk er albummet udgivet på svensk, norsk, islandsk, færøsk, finsk, hollandsk, tysk og indonesisk; desuden findes engelske og russiske piratudgaver på nettet; se også Valhalla i andre lande.

Anmeldelser

Eksterne links