ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Warren Ellis

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Ellis.jpg
Warren Ellis
Født:

16. februar 1968

Warren Ellis er en britisk forfatter, nok bedst kendt for serier som Transmetropolitan, The Authority, Planetary, Nextwave og Fell. Herhjemme er bl.a. udkommet Ultimate Fantastic Four og Planetary.

Ellis har en markant profil på nettet med sin egen hjemmeside (som ofte opdateres flere gange dagligt) og ivrig deltagelse i sociale nettjenester så som MySpace, Flickr og Facebook. Han skriver også om internetspillet Second Life for Reuters og skriver klummen The Sunday Hangover for siden SuicideGirls (siden indeholder også billeder af nøgne kvinder).

Karriere

Efter at have arbejdet på flere mindre blade, fik Ellis i 1994 job hos Marvel Comics, hos hvem han bl.a. skrev Hellstorm, Excalibur og Doom 2099. Derefter overtog han Stormwatch for Wildstorm og fik radikalt omformet serien, indtil den muterede til The Authority, som er et af de første eksempler på de såkaldte "widescreen comics" med masser af action og store panorama-billeder.

I 1997 påbegyndte han sammen med tegneren Darick Robertson serien Transmetropolitan, som omhandler gonzo-journalisten Spider Jerusalem i et futuristisk (og dystert) Amerika. Serien sluttede efter 60 numre i 2002 og er Ellis største værk til dato.

Planetary blev påbegyndt i 1999 og omhandler et hold af "det umuliges arkæologer", der undersøger paranormale hændelser overalt på jorden og kæmper imod "The Four", som vil holde den viden som hovedpersonerne afdækker skjult. Serien har været plaget af forsinkelser, men blev endeligt afsluttet i løbet af 2007 med nummer 27. Egmont udgav et enkelt nummer af Planetary i 2007 under deres "Superhelte"-serie. Hæftet bestod af nummer 1-4 fra den amerikanske serie.

I 2004 vendte han tilbage til Marvel og skrev bl.a. Ultimate Fantastic Four, Ultimate Galactus, Iron Man: Extremis og den humoristiske Nextwave. Ellis er stadigt løst tilknyttet Marvel, hvor han puster støvet af gamle figurer, så de er brugbare i dag.

I skrivende stund arbejder Ellis på serierne Fell (Image Comics), Thunderbolts (Marvel Comics), samt en lang række udgivelser for forlaget Avatar. Hos Marvel overtog han pladsen som forfatter på Asthonishing X-Men efter Joss Whedon.

Blandt Ellis nyere egne værker kan nævnes Anna Mercury og Ignition City.

Hans første roman, Crooked Little Vein, blev udgivet i 2007 og en ny roman er på vej i 2008.

Andet

Ellis var en av hovedgæsterne på Raptus - Bergen internationale tegneseriefestival - i 1998.

Eksterne links