ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Forskel mellem versioner af "Aida Nur"

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
m (Album i serien)
(Tysk udgave i Zack)
 
Linie 6: Linie 6:
  
 
Serien udkom i to album 1991-93 og blev i april 2018 genudgivet i en luksusudgave med bl.a. skitser og manuskript fra [[Forlaget Eudor]].
 
Serien udkom i to album 1991-93 og blev i april 2018 genudgivet i en luksusudgave med bl.a. skitser og manuskript fra [[Forlaget Eudor]].
 
Foruden dansk er serien udgivet på fransk og hollandsk under titlen ''Aida Noor''.
 
  
 
== Forlagets resumé ==
 
== Forlagets resumé ==
Linie 20: Linie 18:
 
Fil: Aida Nur 2.jpg|2. [[I Anubis' skygge]]
 
Fil: Aida Nur 2.jpg|2. [[I Anubis' skygge]]
 
Fil: Aida Nur samlet.jpg|[[Sussi Bechs samlede værker 2|Samlet udgave: Sussi Bechs samlede værker 2]]
 
Fil: Aida Nur samlet.jpg|[[Sussi Bechs samlede værker 2|Samlet udgave: Sussi Bechs samlede værker 2]]
 +
</gallery>
 +
== Udenlandske udgaver ==
 +
Serien er udgivet på fransk og hollandsk under titlen ''Aida Noor''.
 +
 +
I 2021 bliver Aida Nur bragt som føljeton i det tyske tegneseriemagasin ZACK [https://www.sussibech.dk/sussis-aida-nur-udgives-i-tyskland/] fra juni (#6/2021) til september (#9/2021).
 +
''"I månederne op til udgivelsen i Tyskland har Sussi scannet alle sine gamle originaltegninger og farvelægninger påny og rettet mange af billederne, så figurer og klædedragter fremstår endnu mere nøjagtige og autentiske, end da “Aida Nur” første gang udkom på dansk i 1991."''
 +
 +
<gallery widths="200px" heights="266px">
 +
Fil:FRA-Aida-Nur-1.jpg|Aida Nur 1: Enigme au Caire (fransk udgave)
 +
Fil: Zack-6-2021.jpg|Zack #6/2021
 
</gallery>
 
</gallery>
  

Nuværende version fra 9. maj 2021, 22:02

Aida Nur.jpg

Aida Nur Logo.jpg


Albumserie af Sussi Bech om kabaretdanseren Aida Nur. Historien er en delvist fiktionalisering af begivenhederne omkring opdagelsen af Tutankhamons grav i 1922. Udover Aida Nur, som må formodes at være en rent fiktiv person, indgår gravens rigtige opdagere, ægyptologen Howard Carter og hans sponsor, jarlen af Carnarvon, i historien.

Serien udkom i to album 1991-93 og blev i april 2018 genudgivet i en luksusudgave med bl.a. skitser og manuskript fra Forlaget Eudor.

Forlagets resumé

Året er 1922. Aida Nur er danser på en egyptisk kabaret, som ejes af antikvitetshandleren Mohassib. En dag finder hendes venindes lille søn en faraograv i nærheden af Luxor, og Aida Nur får til opgave at smugle oldsagerne til Kairo for at sælge dem.
Mohassib er imidlertid ikke tilfreds med Aidas tilbud. Han vil have adgang til hele graven og truer hende til at afsløre dens beliggenhed.
Men også den engelske lord Cnarvorn og arkæologen Alistair har fået færten af noget stort, og snart udvikler historien sig med intriger og mord ...

Album i serien

Udenlandske udgaver

Serien er udgivet på fransk og hollandsk under titlen Aida Noor.

I 2021 bliver Aida Nur bragt som føljeton i det tyske tegneseriemagasin ZACK [1] fra juni (#6/2021) til september (#9/2021). "I månederne op til udgivelsen i Tyskland har Sussi scannet alle sine gamle originaltegninger og farvelægninger påny og rettet mange af billederne, så figurer og klædedragter fremstår endnu mere nøjagtige og autentiske, end da “Aida Nur” første gang udkom på dansk i 1991."

Eksterne links