ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Ultimates (serie)

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Version fra 28. jun 2017, 21:47 af Benadikt (diskussion | bidrag) Benadikt (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | se nuværende udgave (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til:navigering, søgning

The Ultimates er tre serier og navnet på en samling superhelte i Marvels ultimate univers. De to første serie er skrevet af Mark Millar og tegnet af Bryan Hitch, mens den seneste er skrevet af Jeph Loeb og tegnet af Joe Madureira.

Ultimates Vol. 1


Super Human (nummer 1-6)

Super Human

Ultimates #1

Historien starter i 1945 på himmelen over den nordlige del af Atlanterhavet. Himmelen er støet med fly, som er fyldt med amerikanske soldater. Blandt dem er den 101. luftbårne enhed som er ledes under Captain America og ved hans side har ham hans bandoms ven og U.S.A.s hærs fotograf Bucky Barnes. Barnes har været på mange missioner med Captain America før han blev hans personlige fotograf, og ingen anden end ham kender bedre Amerikas supersoldat.
Alle vælter ud af flyene, som de når deres destination over Island, alle med undtagelse af Captain America. De lander og begynder at storme fjendens (nazisternes) fæstning. Mange af dem er allerede faldet og resten kæmper for deres liv, mens de venter på Captain Americas ankomst til kampzonen.
Cap forlader aldrig sit fly, i stedet har han overtaget styringen af det og sat en ny kurs. Han sætter kurs direkte mod fjendens fæstning.
Captain America finder hurtig et af fæstningens bløde punkter og pløjer lige ind i det. Han dukker op fra flyvraget med hans mænd lige i bag ham. De bevæger sig dybt ind i fæstningen, indtil de når deres mål, en prototype af en hydrogenbombe som peger lige mod Det Hvide Hus.
Som Cap og resten af hans mænd nærmer sig bomben, udløser nazisterne den. Uden et sekund at spilde, springer Cap op på bomben, som den løfter sig mod skyerne. Cap har nok sprængstof på sig til at sætte bomben ud af kurs. Cap detonerer sit sprængstof og bomben eksplodere med et mægtig lysglimt og lader Captain America styrte bevistløs mod det iskolde Alanterhav under ham. Burcky Barnes er nu tvunget til at aflevere den forfærdelige nyhed om Caps skæbne til hans livs elskede, Gail Richards.
Et spring i tiden, og nu er vi i år 2002, hvor den industridrivende Tony Stark har taget på klatreferie på Mount Everest. Hans 6 ugers ferie er dog på sidste dag, og han proklamerer at et nyt kapitel i hans liv vil starte den næst kommende mandag morgen.

  • Udkommet på dansk i Giga #8: Ultimates.

Helte: Captain America og Iron Man. Andre: Bucky Barnes


Big

Ultimates #2

Udsigt over Chelsea mole i New York City, General Nick Fury er til middag med Dr. Bruce Banner. I form af Hulk destruerede Banner stort set molen under en konfrontation med Spider-Man (se. Ultimate Marvel team-Up). Men hensigten med dette møde er ikke en diskussion om Hulk, men om Banners forsøg med at duplikere Super-Soldat-serumet og hvordan dette kan indflettes med S.H.I.E.L.Ds dannelse af en lille superhelte-forsvarsenhed.
I Pittsburgh, hvor Banners startede sine undersøgelser, er Hank og Janet Pym i gang med at pakke alt deres forskningsgrej ned, som skal flyttes til deres nye forskningscenter i New York City. Præsidenten har besluttet at pumpe 150 milliarder dollars i super-soldat-forskningen, og en del af forbedringen er en helt nyt anlæg i Manhatten - The Triskelion.
Senere: Tony Stark vender tilbage fra en prøvekørsel af sin nye Iron Man-dragt. Han har et møde med general Fury, hvor de skal diskutere hans engagement med skabelsen af den nye superheltegruppe. De bliver begge enige om at en aftale vil være gavnlig for begge sider.
Imellemtiden ankommer dr. Banner til Triskelion i den øvre bugt af Manhatten. Han modtages af Janet Pym og ledsages til prøvekørselen af Giant Man-serumet, der er ved at blive foretaget af hendes mand dr. Hank Pym.
Senere i sit kvarter er Banner stadig ved at vænne sig til sine nye omgivelser og deler sine bekymringer med Nick Fury over en telefonsamtale. Under denne samtale informerer Fury Banner om, at der er sket noget RIGTIG stort… det viser sig at en gruppe mennesker har fundet selveste Captain Americas indfrosne krop i havet omkring Arktis.

  • Udkommet på dansk i Giga #8: Ultimates.

Helte: Nick Fury, Spider-Man, Captain America, Iron Man, Wasp og Giant Man. Skurke: Hulk. Andre: Bruce Banner


21st Century Boy

Ultimates #3

Hank og Janet Pym nyder en udflugt ved stranden, mens Hank fortsat prøver at vænne sig til sine Giant Man-evner. Deres eftermiddag må dog slutte, da de får en sms fra Tony Stark.
Imens i Triskelion observerer Stark og Nick Fury Banners forberedelser på at genoplive den nylig fundne Captain America, som havde været dybtfrosen for over et halvt århundrede. Banners fremgangsmåde resulterer godt, og sammen med Fury og Stark begynder de at forklare Steve Rogers om, hvad der skete efter hans styrt. Fuldstændig desorienteret af hans dvale tror Cap ikke på deres forklaring. Pludseligt og hurtigere end nogen kan nå at registrere, genfinder Captain America mirakuløs sin styrke og forsøger at flygte.
Cap når dog kun lige ud på fast grund, før han bliver fastklemt mellem en jeep og en gigantisk hånd fra Hank Pym.
Tiden går og Captain America kommer overens med de nuværende omstændigheder. Nick Fury beretter udførlig om de liv og dødsfald som Caps elskede venner og familie har oplevet, og så tager han ham med for at blive genforenet med sin kæreste ven Bucky Barnes. Bucky endte op med at gifte sig med Gail Richards og skabe en familie med hende. Skønt Gail skulle have været Steves brud inden hans tilsyneladende død.
Cap føler sig fortabt nu da alt han kendte og alle dem han elskede er falmet bort, men Fury informere ham om at ikke alt er væk - hans land er der stadig, og det har stadig brug for ham.
En stjernefyldt middagsfest er lanceret i Triskelion for at annoncere Ultimates primære medlemmer, og formeldt at introducere Captain America for U.S.A.s præsident så vel som for resten af verden.

  • Udkommet på dansk i Giga #8: Ultimates.

Helte: Nick Fury, Captain America, Iron Man, Wasp og Giant Man. Andre: Bruce Banner, Bucky Barnes og Betty Ross.


Thunder

Ultimates #4

Janet Pym bruger dagen sammen med Steve Rogers for at hjælpe ham med forsat at vænne sig til livet i det 2. århundrede, det gør hun ved at tage ham med ud og shoppe for noget nyt tøj. Cap insisterer dog stadig på at ville bo i sin gamle bydel - desværre har de 50 år han har været væk ikke gjort noget godt for kvarteret. Da han og Janet vender hjem finder de hans lejlighed brudt ind og tømt.
Imellemtiden er Ultimates salgsfremmende foranstaltning, Mr. Stark, på farten. I en rumstation med kredsløb om jorden, giver Tony Stark et direkte interview med Larry King, hvor han forklarer om de forskellige aspekter ved tilblivelsen af den nye supergruppe. Nede på jorden prøver Ultimates spindoktor Betty Ross at få en offentlig træningsøvelse udført til ære for medierne, men det eneste medlem af Ultimates der er dukket op, er Giant Man.
Nick Fury og Bruce Banner rejser til Norge for at rekruttere Thor til Ultimates. Den noget særprægede person bag navnet Thor er noget af en gåde for de to. Nogen siger, at han er den nye Messias, nogen tror på han er søn af guden Odin, mens nogen igen tror han bare en en tosse med en stor hammer. Men der er dog ingen tvivl om, at han har kontrol over stor magt, hvilket er grunden til at de er overordentlig interesseret i at erhverve sig hans talent. Thor derimod er dog ikke glad for tanken om at slutte sig til Ultimates.
Uger går og gruppen er nu samlet i et konferencerum, Bruce Banner overhører en "sjov" kommentar fra Hank Pym om hans person, hvilket får Banner til at bryde sammen. Banner ringer til Betty Ross og advarer hende imod at blive i byen, fordi han har indsprøjtet sig selv med et serum bestående af Hulk-serummet samt noget af Captain Americas blod.
Som den bevidstløse Banner bliver kørt i al hast til et hospital, begynder hans forvandling. En indberetning om Hulks raserianfald når Triskelion og Ultimates samler sig for at udføre deres allerførste mission - at stoppe Hulk fra at ødelægge hele New York.

  • Udkommet på dansk i Giga #8: Ultimates.
  • Thors første optræden i Ultimate Marvel.

Helte: Nick Fury, Captain America, Thor, Iron Man, Wasp og Giant Man. Skurke: Hulk. Andre: Bruce Banner og Betty Ross.


Hulk Does Manhattan

Ultimates #5

Banner har givet sig selv en indsprøjtning med Hulk-serummet og er i sit raserianfald i gang med at smadre Manhatten. Det er op til Captain America og resten af Ultimates at stoppe ham. Tony har en modgift, som Banner havde parat, men den er komplet ubrugelig, medmindre de kan komme tæt nok på til at kunne indsprøjte ind i Hulk.
Banner retfærdiggør sin handling med at indtage serummet med, at han ville give Ultimates noget nyhedsvækkende at kæmpe imod. Som resultat er Hulk nu i gang med at nedrive det meste af New York i et forsøg på at finde Banners ekskæreste Betty Ross.
Som Hulk kommer tætter på Betty, ankommer Ultimates endelig til kamppladsen. Giant Man er den første til at angribe det rasende monster, men Hulk bryder løs fra hans greb og dræber næsten Giant Man i sit forsøg. Iron Man skyder løs på ham, men ender op med praktisk talt at få sin kampdragt flået fra henanden. Captain America smider en tank i hovedet på Hulk, efter Wasp har lokket ham væk fra Iron Man. Det lammer midlertidigt monstret, men det varer ikke længe før Hulk får smadret sig igennem tanken, og angriber Cap i en nævekamp. Cap får dygtigt nedlagt Hulk, så han kan give ham modgiften, men Hulk får ødelagt nålen. Hulks kræfter og raseri begynder at blive for meget for Cap, og hvis det ikke var for den uventede ankomst af Thor, havde Cap nok været dræbt. Med hans mægtige hammer Mjølner slår Thor sig igennem Hulks parader og hamrer løs på bæstet. Men stødene synes blot at gøre Hulk endnu stærkere.
Hulk forsætter sin jagt på Betty, som nu er ved at blive fløjet væk fra kampsområdet. Men det lykkes Hulk at få fat i helikopteren. Imens har Waps fundet vej igennem Hulks øre, og prøver at stikke Hulk inden i hans hoved. Wasp rammer bæstet, og han falder ned fra helikopteren, og smadrer ind i en mole. Stødet fra Wasp lammet Hulk længe nok til at udløse forvandlingen tilbage til Banner, som Captain America og Wasp tager til forvaring.

  • Thor slutter sig til Ultimates efter at have fået U.S.A.s præsident til at hæve ulandsbistanden.

Helte: Nick Fury, Captain America, Thor, Iron Man, Wasp og Giant Man. Skurke: Hulk. Andre: Bruce Banner og Betty Ross.


Giant Man Vs. The Wasp

Ultimates #6

Eftervirkningerne fra kampen mellem Ultimates og Hulk kræver en kæmpeoprydning, og på Triskelion er en sortering af patienter efter hvor alvorligt tilskadekommende de er i gang.
Betty Ross og Nick Fury kigger til den tungt bedøvede Bruce Banner, som opholder sig i en beholdningsenhed af hans eget design. Betty har også fundet en måde at spinde begivenhederne på, så at Ultimates vil fremstå som helte i offentlighedens øjne, det gør hun ved at nedtysse sammenhængen mellem Hulk og Banner. Det lykkes hende og de næste par uger hengiver gruppen sig til hele mediecirkuset.
Tony Stark invitere gruppen over til sin Park Avenue lejlighed til en fin middag. Thor og Steve Rogers er de første som ankommer, så Tony giver dem en tur rundt i sin lejlighed.
Imens hjemme hos Hank og Janet, er Janet klar til at møde de andre men Hank er langt fra. Hanks modvilje mod at gå leder til et verbalt skænderi, hvilket eskalerer til en regulær kamp mellem dem. Da Janet tyr til sine mutantkræfter, hævner Hank sig ved at bruge sin Ant-Man-hjelm, og kommandere en hær af myrer til at angribe Janet.
Tilbage ved Tonys lejlighed forsætter Cap, Tony og Thor deres middagssamtale og cocktail. Da Tony bliver spurgt, hvorfor han besluttede sig til at tilslutte sig Ultimates, afsløre han at han har en hjernesvulst som ikke kan opereres væk, og at dette er måden, han vil leve sine sidste dage.

  • Wasp afsløres at være mutant.


Helte: Nick Fury, Captain America, Thor, Iron Man, Wasp og Giant Man. Andre: Bruce Banner og Betty Ross.


Homeland Security (nummer 7-13)

Homeland Security

Ultimates #7

General Fury og Betty Ross følges til en mindesgudtjeneste i Saint Patricks domkirke. Gudstjenesten er til ære for dem der mistede deres liv under Hulk uheldet få uger tilbage. Captain America oplæser lovtalen ved gudtjenesten - det var en finesse som Betty fik spundet ind.
Imens bliver den forslået Janet Pym fjernet fra hendes lejlighed. Hendes mand, Hank Pym, fik hende temmeligt forslået, så hun kun lige klynger sig til livet, mens er Hank gået under jorden.
I den anden ende af byen er Bruce Banner så småt begyndt at vågne fra sin narkose i Triskelion. Banner har kun svage minder fra hvad han gjorde som Hulk, og den vagthavende læge hjælper ham med at udfylde hullerne. Lægen afslører for Banner at hans forbindelse med Hulk er blevet skjult fra offentligheden, og at Hulks celler er ved at etablere en permanet bånd med hans egne, og for at gøre slemt værre, er den ledende ekspert på dette område (Hank Pym) væk.
Nick Fury, Betty Ross og Tony Stark besøger Janet på hospitaltet, hvorefter at Betty og Tony mødes med Cap til middag. Betty gik i skole med Janet og Hank, og hun fortæller at de to altid har haft et voldeligt forhold. Dette har Cap meget svært ved at komme overens med, og han beslutter sig til at opsøge Hank på egen hånd.
Imens er S.H.I.E.L.D.s black ops gruppe under ledelse af Black Widow i position til at indlede et overraskelsesangreb på en overjordisk trussel, som de har lokaliseret.

  • S.H.I.E.L.D.s black ops gruppe præsenteres.


Helte: Nick Fury, Captain America, Thor, Iron Man, Wasp, Black Widow og Hawkeye. Andre: Bucky Barnes, Bruce Banner og Betty Ross.


The Experts

Ultimates #8

Black Widow og Hawkeye samt em hel gruppe S.H.I.E.L.D.s-agenter er på vej frem for at infiltrere en kontorbygning, som er befængt med rumvæsener kendt som Chitauri. Holdet får nedlagt de fleste af rumvæsenerne før en af Chitaurierne får detonere noget sprængstof, som sprænger bygningens ene side i luften. Heldigvis overlever både Hawkeye og Black Widow trygbølgens ødelæggelser, men mange andre fra deres hold var knap så heldige.
Tilbage i Triskelion har Nick Fury indkaldt til en orienteringsmøde for Ultimates. Blandt hans bekendtgørelser er flytningen af Black Widow og Hawkeye til den offentlig kendte gruppe, og erhvervelse af søskendeparret Quicksilver og Scarlet Witch til den hemmeligholdte gruppe. Men fokus for mødet er Chitauri, hvis aktiviteter kan føres tilbage til år 1777 og videre til deres engagement med nazisterne i Tyskland og op til i dag. Baseret på S.H.I.E.L.D. oplysninger, afslører Fury at Chitaurierne planlægger endnu et forsøg på global tilintetgørelse, og at de for øjeblikket har base i Mikronesien.
Ncik Fury får em ajourførelse på Captain America, som er blevet sporet af satellit afdelingen til Chicagos centrum. Cap arrangerede hans egen flytur til Chicago for at arrestere Hank Pym. Fury prøver at stoppe Captain Americas operation, før at den kommer ud af kontrol, men han handler for sent. Captain America er allerede blevet nedkastet og er i gang med at konfrontere Hank Pym.

  • Matrix har haft en klar indflydelse på Bryan Hitch, der han tegnede Black Widow og Hawkeyes kamp mod Chitauri.Helte: Nick Fury, Quicksilver, Scarlet Witch, Captain America, Thor, Iron Man, Wasp, Black Widow, Hawkeye og Giant Man. Skurke: Chitauri.


Captain America Vs. Giant Man

Ultimates #9

Captain America indhenter Hank Pym i en bar i Chicago. Cap udfordre Pym, men Pym nægter at slås, men Cap forsætter med at skubbe ham rundt indtil han giver efter. Cap forlanger at Pym skifter størrelse, så det bliver en udfordrende kamp for ham. Hank Pym er ikke sen til at adlyde ham og forvandler sig til hans 18 meter høje Giant Man. Men selv ikke i denne størrelse kan Hank Pym måle sig med Captain Americas kamp evner, så Cap ender med sejren.
Tilbage i Triskelion mødes Betty Ross med Bruce Banner. Betty indformere ham om efterretningsvæsenets oplysninger angående Chitaurierne. Samtidigt har rygterne om Caps kamp med Hank Pym spredt sig igennem anlægget, og ingen er mere misfornøjet over de informationer end Nick Fury. Fury har planlagt et angreb på Chirautiernes base i Mikronesien, og nu er hans Ultimates gruppe nede på sølle to medlemmer.
Cap aflægger Triskelions sygeafdeling et besøg for at se til Janet Pym. Janet er i bedring efter de skader hun pådrog sig i den voldsomme konfrontation hun havde med sin mand, Hank. Cap troede at Janet ville blive glad for at se ham, efter at han havde forsvaret hendes ære ved at have gennempryglet hendes mand og taget ham til myndighederne. Men Janet giver Cap en hurtig lektion i det 21 århundredes knap så sort/hvide forhold, og sender ham væk med hans gaver.
Imens, samler Nick Fury rasten af gruppen og gør dem rede til mobilisering.Helte: Nick Fury, Captain America, Thor, Iron Man, Wasp, Black Widow, Hawkeye og Giant Man. Andre: Bruce Banner og Betty Ross.