ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Ultimates

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Ultimates
Ultimates.jpg
Fra Ultimates #1
Leder:

Nick Fury

Oprindelige medlemmer:
Medlemmer:
Tidligere medlemmer:
Hovedkvarter:

Triskelion

Udgivelse
Udgiver:

Marvel Comics

Dansk udgiver:

Egmont Serieforlaget

Debut:

Ultimates #1, marts 2002

Dansk debut:

Ultimates, august 2003

Skabere:

Ultimates er en statsstøttet superheltegruppe i Marvels Ultimate univers, som er udkommet i flere begrænsede serier under samme navn, se Ultimates (serie), samt i et antal beslægtede spinoff miniserier. Ultimates er en alternativ udgave af Stan Lees og Jack Kirbys Avengers.

Den første serie under navnet The Ultimates udkom første gang i marts 2002 og sluttede i april 2004. Den er skrevet af Mark Millar og illustreret af Bryan Hitch. The Ultimates 2 udkom så i december 2004 og blev afsluttet i maj 2007, den er også lavet af Millar og Hitch. En tredje udgave er planlagt at skulle udkomme første gang i december 2007, men denne gang er det med Jeph Loeb som forfatter og Joe Madureira som illustrator. I et interview har Jeph antydet, at han også vil skrive The Ultimates 4.

Idéen bag og vejen frem

The Ultimates er den fjerde tegneserie, som udkom i Marvels Ultimate univers. De foregående var Ultimate Spider-Man, Ultimate X-Men og Ultimate Marvel Team-Up. Serien er forfattet af Mark Millar og Bryan Hitch, som, da han blev spurgt om drivkraften bag samarbejdet i et interview af Silver Bullet Comics, erindrede, at "Joe Quesada called and said, 'Hey, the lunatics are running the asylum over here, want to join the party?' The project came from Millar, and it was perfect. Joe put us together, and after three hours on the phone, we had started the journey that was to develop into The Ultimates".

En af de mange forskelle fra The Ultimates og deres mainstream medstykke The Averngers er, at de mere mørke og skæve sider af de forskellige figurer er mere udtalte. Captain America er mere voldelig og pragmatisk. Nick Fury er bidskere og forsømmer foragteligt sit opsyn med S.H.I.E.L.D. Hank og Janet har et alt andet end idyllisk forhold, og Tony Stark er en fuld skørtejæger med en flamboyant homoseksuel butler. Bruce Banner bliver beskrevet som et indadvendt og socialt udstødt individ, mens Betty Ross er en født karrierekvinde med evne til at manipulere og en evig stræben efter det søde liv, hvilket medfører en del smerte i deres nærmest naturstridige forhold. The Hulk er oftest skildret som en morderisk psykopat, hvis raseri gerne koster den civile befolkning liv og smerte. I de originale udgaver er både Nick Fury og Janet Pym af kaukasisk afstamning, men i Ultimate universet er Fury en afro-amerikaner og Janet er asiatisk-amerikaner.

Hitch bemærkede: "We just set out with the basic idea: What would we do if we had to make The Avengers as a movie?... You have to approach it as though nothing has happened before and tell the story fresh from the start, find the current day relevance and the best actors. We had to get to the core of who these people were and build outwards, so Cap was a soldier, Thor is either a nut case or a messiah (maybe both, today we would treat them same way: a cult following and a spell in the loony house), Banner an insecure genius, and Fury the king of cool."

Selvom The Ultimates solgte pænt og blev modtaget med imødekommenhed af kritikerne, blev serien hurtig berygtet for sin uregelmæssige udgivelsesrate. Der var oprindeligt planlagt et blad per måned, men udgivelsesdatoerne blev konstant udsat, så den tolvte udgave af The Ultimates først udkom i april måned 2004, næsten tre år efter den første udgave. Bedre så det ikke ud for anden omgang af The Ultimates (The Ultimates 2), da den trettende udgave var over 6 måneder forsinket i forhold til først planlagt, og i selve udgaven stod publikations datoen som februar 2007, men bladet blev først udgivet maj 2007.

I et interview af PopCultureShock i december måned 2004 fastslog Millar, at The Ultimates virkelig er forskellige fra Avengers (Marvels søstertitel): "The idea behind The Avengers is that the Marvel Universe's biggest players all get together and fight all the biggest supervillains they can't defeat individually, whereas Ultimates 2 is an exploration of what happens when a bunch of ordinary people are turned into super-soldiers and being groomed to fight the real-life war on terror." Han forsvarede også idéen med at tilføje kontroversielle "indie"-emner i en mainstream tegneserie som The Ultimates. Han sagde, "There's a funny snobbery from people as regards the worthiness of indie books... The nice thing about hitting your thirties is realizing it's often all pose and 90% of indie books are as shit as 90% of mainstream books. There's good and bad on both sides and no inner-dignity to not selling well."

Persongalleri

The Ultimates

Medlemmer af Ultimates inkludere(de): Captain America, Iron Man, Thor, Waps, Giant-Man, Hulk, Hawkeye, The Black Widow, Quicksilver og Scarlet Witch

 • General Nick Fury er leder af S.H.I.E.L.D, som er en U.S militærafdelinger, som skal tage sig af metamenneske truslen. For det meste leder han Ultimates fra et kommandotårn på Triskelion (Ultimates hovedkvarter ved Manhattan) eller fra en helikopter, men af og til deltager han med resten af gruppen på deres missioner, hvor han kan fremvise en overvældende arsenal af klassificeret våben og teknikudstyr. Han dukker konstant op i Ultimate Marvel-universet, hvor han personligt kender andre helte som Charles Xavier og Peter Parker. I et interview med Fanboy Radio forklarer (HVEM?) hvad deres idé var bag deres version af Nick Fury. Hvis en statsstøttet supergruppe eksisterede, ville den blive ledt af en med både millitær og politisk baggrund, altså med en karriere a la Colin Powells. Eftersom den orginale Nick Fury var baseret på 1960 opfattelse af cool, Dean Martin, måtte det 21. århundredes version være baseret på den nuværende opfattelse af cool, Samuel L. Jackson.
  Ifølge Bryan Hitchs Fanboy Radio interview, skulle Samuel L. Jacksons kone havde købt den oprindelige illustration af Ultimate Nick Fury til at hænge op i deres hjem.
 • Captain America, civilt navn: Steve Rogers, er den eneste testperson, som har overlevet "Super-soldat-serumet", hvilket gav ham forøget styrke og udholdenhed. Efter hans sidste mission under Anden verdenskrig styrtede han ned i ishavet (Det Arktiske Hav) og blev nedfrosset i en dvalelignende tilstand, indtil han blev fundet og optøet af et S.H.I.E.L.D-hold i år 2003. Han er patriotisk, chauvinistisk og dybt konservativ (til forskel fra hans mere liberale sidestykke i Earth-616), som følge af hans opdragelse under mellemkrigsårene. Hans taktiske genialitet gør ham til den perfekte leder af Ultimates, når de er på slagmarken. Til trods for at han er kommet ind i det nye årtusinde vedligeholder han en stereotyp 1940er-attitude.
 • Iron Man, civilt navn: Antonio Stark, søn af opfinder og våbenleverandør til forsvaret Howard Stark og arvelighedsforsker og pædagog Maria Stark. Tony Stark er millionær, industrialist, utrættelig playboy, skamløs kvindebedårer og et opfindsomt geni med en uhelbredelig hjernesvulst. Den er grunden til, at han har besluttet at gøre noget godt, inden han dør, ved at benytte sin Iron Man-kampdragt til sit personlige korstog mod det onde i stedet for at sælge den på det åbne marked. Tony er specielt påvirkelig over for alkohol på grund af hans konstante dannelse af hjernevæv som løber gennem næsten hele hans krop, som også er skyld i hans ekstraordinære begavelse. Denne tilstand er også skyld, i at han hele tiden har kroniske smerter, som han dæmper med en næsten endeløs drukrus. I Ultimates 2 bliver Tony forlovet med Natasha Romanova.
 • Thor, civilt navn: Thorlief Golmen, angivelig søn af den nordiske gud Odin. Han opretholder en persondyrkelse ved at prædike politiske konspirationsteorier organiseret af Den nye Verdensorden (New World Order). Han er tidligere sygeplejerske, som fik et nervøst sammenbrud og tilbragte 18 måneder på et sindssygehospital. Han har superstyrke, kan flyve, manipulere med vejret og har clairvoyante evner. Han håndterer også Mjølner (som i Ultimate versionen er en mellemting mellem en hammer og en økse), som kan teleportere objekter ind i andre dimensioner. Thors sande identitet som den nordiske gud for torden bliver hyppigt betvivlet af hans holdkammerater og resten af verden såvel, dog har tilsynekomsten af Loke i den nyeste serie givet mere tiltro til Thors påstande, samt at Thor følgende har hidkaldt forstærkning fra Asgård, som på magisk er ankommet til den virkelige verden. Han nægter, at blive officielt medlem af gruppen, idet han ser den som en brik i det millitær-industrielle sammenslutning, men har tilbudt sin hjælp til alle "ægte nødsituationer" som behøves den.
 • Hulk, civilt navn: Dr. Robert Bruce Banner, er et videnskabeligt geni med ekspertise i genetik og radioaktivitet. Banners første forvandling til Hulk blev skjult for offentligheden af S.H.I.E.L.D, som havde hyret ham til genskabe "Super-soldat-serumet", som skabte Captain America. Senere, fyldt med skam over sin manglende evne til at genskabe serumet og krænket over den behandling, han får fra sine holdkammerater og sin tidligere kæreste Betty Ross, indsprøjter Banner sig selv med en blanding af Captain Americas blod og Hulk-serumet, som forvandler ham grågrumset, pervers, psykopatisk Hulk. Hulks følgende raserianfald dræbte 852 personer. Banner blev idømt til døden ved en udsættelse for en atombombe; kun ved at forvandle sig til Hulk lige før sprængningen, lykkedes det ham at overleve. Efterfølgende tog Banner til Tibet for at finde sig selv. Han tog tilbage til Amerika under invasionen fra Liberators for at hjælpe Ultimates.
 • Giant-Man og Wasp, mand og kone Henry og Janet Pym. Henry er en genial, men uligevægtig forsker som arbejder på "Super-soldat-projektet" for S.H.I.E.L.D assisteret af Janet, som er molekylær biolog. Henry har evnen til at forstørre sig selv op til 18 meter (60 fod), mens Janet kan forvandle sig til en hvepsestørrelseversion af sig selv, med vinger og evnen til at udskyde brændende trykbølger af bioelektroniske energi. Deres anstrengte ægteskab omfatter følelsesmæssige, verbale og fysiske overgreb fra begge sider, hvilket fører til, at Janet starter et forhold til Captain America, efter hun og Henry skilles. Forholdet med Captain America er dog også anspændt på grund af den store generationsforskel og Janets forsøg på at genskabe et venskab med Henry.
 • The Black Widow og Hawkeye, er Natasha Romanova, tidligere KGB spion og RIGTIG dygtig lejemorder, og Clint Barton, tidligere olympiske bueskytte med overmenneskelig præcision. Har et professionelt partnerskab, hvor de oprindeligt var en del af Ultimates skjulte virksomhed "Black Ops". Senere blev de offentlig kendte efter, at deres baggrund var blevet forfalsket, så de kunne blive forflyttet over til offentlighedens Ultimates på grund af den stigende trussel fra Chitauri. Hawkeye dræber Black Widow, som på det tidspunkt var forlovet med Tony, i slutningen af Ultimates 2.

Reserverne

Anden fase af Super-soldat-programmet. Disse soldater er fastsat til at hjælpe Ultimates, hvilket bestemt giver et klart militært aspekt til gruppen, eftersom disse figurer alle er millitærpersonale.

 • Rocketmen
 • Giant-Men
 • The Four Seasons
 • Lieberman
 • The Human Sentinels

Allierede


Filmudgaver

Marvel har udgivet to animerede film baseret på Ultimates-historierne. For at knytte forbindelse til de mere kendte Avengers, som i forvejen tidligere har haft en animeret tv-serie, har man dog valgt at anvende titlen Ultimate Avengers til filmene. Første film holder sig nogenlunde til dele af den første Ultimates-udgivelse, mens anden film har sin egen historie.