ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Jeph Loeb

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Jeph Loeb.jpg
Joseph Loeb
Født:

29. jan. 1958, Stamford, Conn.

Amerikansk forfatter og producer indenfor tegneserier og TV.

Loebs usædvanlige fornavn skyldes at faderen hed Joe, så for at undgå forvirring valgte Loebs mor at forkorte hans navn til Jeph.

Loeb er stadig aktiv som serieskaber, men har i sin karriere allerede vundet fire Eisner-priser og arbejdet på serier som Spider-Man, Batman, Superman, Hulk, Captain America, Cable, Iron Man, Daredevil, Supergirl, the Avengers, og Buffy the Vampire Slayer.

For sidstnævnte serie var Loeb involveret i en aldrig realiseret serie af tegnefilm, hvorfra en trailer dog er i omløb på internettet. Til gengæld medvirker Loeb i tegneserieudgavens ottende sæson hvor hans historie giver læseren mulighed for at stifte bekendtkab med tegnefilms universet.

Loebs karriere indenfor film og TV begyndte med et samarbejde om manuskriptet til "Teen Wolf" med Michael J. Fox i hovedrollen fulgt af "Commando" med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen.

Loeb er nok mere kendt for sit bidrag til TV-serien Smallville og arbejdet som forfatter og producer på hit-serien "Lost".

I 2005 mistede Loeb sin kun 17 årige søn Sam, der døde af knoglemarvscancer. Sam så ud til at skulle følge i sin fars fodspor efter at have samarbejdet med blandt andet Joss Whedon om Tales of the Vampires og have påbegyndt et nummer af Superman/Batman. Loeb færdiggjorde sønnens arbejde sammen med 25 andre berømte forfattere og tegnere indenfor branchen og det udkom som Superman/Batman #26. Loeb stiftede efterfølgende "The Sam Loeb College Scholarship Fund" til minde om sønnen.

Eksterne links