ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Age of Apocalypse

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Amerikansk crossover historie fra Marvel Comics

I optakten til "Age of Apocalypse" bliver Charles Xavier fra X-Men slået ihjel af sin egen søn som har foretaget en rejse tilbage i tiden. Dette betyder at der etableres et alternativt univers (se også Alternative universer) hvor Charles Xavier ikke skabte X-Men og derfor ikke havde den positive indflydelse på verden som han ellers ville have fået.

I "Age of Apocalypse" befinder vi os derfor i en dyster verden hvor X-Mens fjende Apocalypse har underlagt sig det meste af amerika hvor hans ideologi om den stærkes ret og "survival of the fittest" har ført til frygtelige udrensninger og hensynsløse eksperimenter som har ramt både mennesker og mutanter.

Magneto er i denne verden så berørt af tabet af sin daværende ven Charles Xavier at han har startet en modstandsbevægelse der forsøger at bekæmpe Apocalypse og hans tilhængere.

Udgivelser

Den oprindelige amerikanske udgave af "Age of Apocalypse" udmærkede sig ved at man ikke som normalt i en crossover lod serien have afstikkere ind i de normale titler. I stedet lod man læserens virkelighed ændre sig sammen med virkeligheden i historien og introducerede blandt andet en række nye titler så længe forløbet stod på.

På dansk blev "Age of Apocalypse" udgivet af Egmont Serieforlaget som en del af de danske udgivelser af X-Men og Wolverine. Der var tale om en redigeret udgave som indeholdt de væsentligste elementer af den samlede historie.

På engelsk er "Age of Apocalypse" siden udkommet i fire trade paperbacks der samler hele det oprindelige historieforløb.

Ages of Apocalypse

X-Men og Apocalypses veje mødes atter i flere historier som også er udgivet på dansk. I den amerikanske udgave er X-Men vs. Apocalypse blevet samlet i flere trade paperbacks hvor andet bind har titlen "Ages of Apocalypse". Dette bind samler flere historier hvor Apocalypse manipulerer med tid og rum overfor X-Men således at der for eksempel optræder et oprindeligt X-Men team hvor Angel er erstattet af Storm og Cyclops er erstattet af Gambit. En alternativ version af Fantastic Four kan også findes i denne samling hvor Wolverine, Hulk, Spider-Man og Ghost Rider har overtaget rollerne fra det oprindelige team.