ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Angel

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning


Angel er en amerikansk TV-serie og tegneserie skabt af Joss Whedon.

Figuren Angel startede oprindeligt som biperson i serien Buffy the Vampire Slayer som Joss Whedon stod bag, efter et mindre succesfuldt forsøg med en spillefilm. I løbet af kort tid udviklede Angel sig til at være fast figur i Buffy, og en stor del af handlingen i seriens anden og tredje sæson omhandler det omskiftelige kærlighedsforhold mellem vampyrdræberen Buffy og den besjælede vampyr Angel.

Efter tredje sæson af Buffy fik Angel sin egen serie som løb i fem sæsoner. I begyndelsen drog serien fordel af at have taget et par faste figurer med fra Buffy, i form af den tidligere cheerleader Cordelia Chase og den tidligere Watcher, nu freelance-dæmonjæger Wesley, men snart begyndte serien at udvikle sit eget univers baseret i Los Angeles, hvor det dæmoniske advokatfirma Wolfram & Hart er den gennemgående fjende for Angels kamp mod ondskaben.

På linje med Buffy fik Angel sin egen tegneserie fra forlaget Dark Horse, men den oplevede kun begrænset succes. En mini-serie med titlen "Long nights journey", med manuskript af Whedon, viste dog at der stadig var interesse for en velskrevet historie baseret på figuren.

Mens Dark Horse bibeholdt rettighederne til at udgive tegneserier baseret på Buffy, blev rettighederne til Angel solgt til forlaget IDW som begyndte at udgive en række historier baseret på Angel og hans rival Spike, en anden tidligere biperson fra TV-serien som havde opnået en betydelig popularitet blandt fans.

En del af historierne fra IDW foregår efter den femte sæson af Angel, men lader de nærmere begivenheder om hvordan figurerne overlever den håbløse situation som sidste afsnit efterlader dem i, være uforklarede.

I forbindelse med den store interesse for, at Whedon fortsatte Buffy med en såkaldt sæson otte der fortsætter hvor TV-serien slap, har IDW efterfølgende udgivet "Angel - after the fall" hvor Whedon tilsvarende fortsætter med en sjette sæson af Angel.