ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Angel (X-Men)

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Angel / Archangel
Angel-Archangel-Halo.jpg
Virkeligt navn:

Warren Kenneth Worthington III

Tilknytning:

X-Men, X-Factor, Apocalyse's Horsemen

Evner:

Vinger og evnen til at flyve. Har en accelereret evne til at heles.

Udgivelse
Udgiver:

Marvel Comics

Dansk udgiver:

Egmont Serieforlaget

Debut:

X-Men #1 (1963)

Skabere:

Stan Lee & Jack Kirby

Angel er en bevinget superhelt som er en del af det oprindelige hold af X-Men. I den amerikanske udgave har han i nyere tid også optrådt under navnet Archangel.

Baggrund

Warren Worthington er ud over at være mutant en velhavende forretningsmand som er født ind i en meget velhavende familie. Familien Worthington er således medlemmer af den ydre cirkel af The Hellfire Club. Hans første optræden som helt skete da der udbrød en brand i sovesalen på den kostskole han var indskrevet ved. Denne historie er senere blevet fortalt i serien "Revelations" af Roberto Aguirre-Sacasa og Adam Pollina.

Efter denne oplevelse begyndte Worthington at bekæmpe forbrydere i New York området indtil Professor X tilbød ham at blive end del af det første hold af X-Men.

Dødsenglen

Angel mistede i en periode sine vinger i kampen mellem Morlocks og Marauders i kloakkerne under New York. Deprimeret over tabet af sine vinger tog Warren tilsyneladende sit eget liv, men blev i virkeligheden reddet af Apocalypse som tilbød ham et nyt sæt vinger mod at Warren sluttede sig til hans ryttere. Warren tog rollen som Death, men undslap senere Apocalypses indflydelse.

Hans oprindelige vinger er siden groet ud igen, ligesom Angel atter har sluttet sig til heltenes side.

Kærlighedsliv

I de tidlige numre af X-Men var Angel til en vis grad rival med Cyclops i forhold til Jean Grey. I den nyere udgave af X-Men bliver bortført af Callisto, lederen af The Morlocks som ønsker at gøre ham til sin partner og stække hans vinger. For at befri Angel udfordrer Storm Callisto til en duel om lederskabet over Morlocks,som Storm vinder

Angel er i en lang periode kæreste med Candy Southern, men har i nyere tid også været involveret med Psylocke, et andet medlem af X-Men.