ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Asterix og pikterne

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Asterix' & Obelix' fødselsdag Seriel rækkefølge Cæsars papyrus »
 
 

Asterix 35.jpg

Asterix 35
Forfatter: Jean-Yves Ferri
Tegner: Didier Conrad
Oversætter: François-Eric Grodin
Originaltitel: Astérix chez les Pictes
Originaludgave: 2013: Les Editions Albert René
Format: 52 sider (?) farver ca. 22 × 29 cm

Danske albumudgaver:

 

Asterix nr. 35 udkom i en lang række lande i slutningen af oktober 2013, herunder Frankrig, Danmark, Norge, Sverige, Storbritannien og Tyskland.

I denne historie får det keltiske folkeslag pikterne besøg af Asterix og Obelix, da de for anden gang krydser Den Engelske Kanal og besøger Storbritannien. Første gang besøgte de englænderne i Asterix og briterne.

Albummet er det første af Jean-Yves Ferri og Didier Conrad. Albert Uderzo har hjulpet med forsiden, der også bærer hans signatur.

Resumé

En pikter ankommer til gallerbyen. Han er indefrosset i en isblok og skal tøs op og genvinde talens brug, før Asterix & Obelix drager af sted med ham. Så til de klassiske kampe med sørøvere og forbi Loch Ness-uhyret, inden de lander hos pikterne. En klanleder, der samarbejder med romerne, vil udråbe sig til konge og gifte sig med den afdøde konges datter, der er forlovet med "vores" pikter. Asterix og Obelix tager over for at befri pigen, og det går uden de store sværdslag. Derefter farvel-farvel og hjem til den sædvanlige fest i gallerbyen.

Forsider m.m.

Parodier

Denix Bodart har allerede lavet en parodi på forsiden.

Anmeldelser

Frank Madsen, Danske Tegneserieskabere:

... jeg synes ikke, det hæver sig over de seneste mange Asterix-album uden Goscinny: Væk er stadig det satiriske bid og de gennemførte anakronistiske hip til samtiden, der i Goscinnys tid gjorde serien så unik. I stedet får vi den kendte rejseberetning, hvor vi skal en tur til... hvor-har-vi-ikke-været-før... Skotland...

... der bliver ikke gjort forsøg på at nytænke klicheerne, overraske læserne eller turnere nogetsomhelst på en ny og uventet måde.

Jakob Stegelman, Troldspejlet:

... forfatteren Jean-Yves Ferri og tegneren Didier Conrad er erfarne folk og store Asterix-fans.

De fortæller historien om Asterix og Obelix' rejse til Skotland, hvor de besøger de såkaldte piktere og deres piktogrammer. Og de fortæller den, så man føler sig hensat til et af de rigtige album ...